Fredrik Lundin

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Fredrik Lundin
Fredrik-Lundin DSC01620 sh.jpg
Foto Hreinn Gudlaugsson
Information
Født 7. april 1963 (56 år)
KøbenhavnRediger på Wikidata
Oprindelse Danmark
Genre Jazz
Aktive år 1986 - nu
Fredrik Lundin)

Fredrik Lundin (født 7. april 1963) er en dansk tenorsaxofonist som startede med at spille på den københavnske jazzscene i begyndelsen af 1980'erne.

Lundin er opvokset i Helsingør, hvor han modtog fem års musikskoleundervisning på fløjte.

Fredrik Lundin, der tidligt gjorde sig bemærket med egne grupper, modtog i 1986 de danske jazzjournalisters hæderbevisning, JASA-Prisen, og han har siden modtaget en lang række andre kontante påskønnelser.

Han har gennem årene spillet med talrige ensembler på den skandinaviske jazzscene, og han har i de senere år ladet sig høre med blandt andre Jan Kaspersen, Bo Stief og Jonas Johansen, og derudover har han hyppigt samarbejdet med sin kone, sangerinden Trinelise Væring.

Endvidere har Fredrik Lundin arbejdet en del med elektronik og med komposition, blandt andet til teaterforestillinger, og han har bevæget sig i grænselandet mellem jazz og klassisk, blandt andet inden for projektet Den 3. Vej.

Blandt Fredrik Lundins egne grupper skal nævnes det store dansk-svensk-norske band, han skabte i 2001, og som bærer navnet Fredrik Lundin Overdrive. Her er kontant og udadvendt musik med klar inspiration fra bl.a. Charles Mingus, og orkestrets CD Choose Your Boots blev i 2002 kåret til Årets Danske Jazzudgivelse, både ved Danish Music Awards og ved en læserafstemning i tidsskriftet Jazz Special.

I forbindelse med Copenhagen Jazz Festival i 2003 præsenterede Fredrik Lundin et nyt og bemærkelsesværdigt nordisk band, kaldet Basalt. Her medvirkede Krister Jonsson på guitar, Lars Andreas Haug på tuba, Anders Jormin på bass og trommeslager Audun Kleive. Det var første og eneste gang, at gruppen samledes, men resultatet blev fanget på en liveoptagelse.

Den 1. august 2012 spillede han sammen med bl.a Jonas Johansen til Helsingør Lilleskoles 50 års jubilæum, hvor han selv har gået som elev.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Albums[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]


Denne artikel stammer hovedsagelig fra DR's musikleksikon. Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet helt erstattet af anden tekst, bedes denne skabelon venligst fjernet.

Galleri[redigér | redigér wikikode]

Fotos: Hreinn Gudlaugsson