Fremad (skuespil)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
For alternative betydninger, se Fremad. (Se også artikler, som begynder med Fremad)

Fremad, et skuespil opført på Folketeatret i København 1974. En lokaliseret version af The Changing Room (1972) af David Storey (f. 1933). Originalversionen var spillet i New York i 1973 [1]

Den ret løst komponerede handling foregår i omklædningsrummet før, under, og efter en fodboldkamp. Stykket havde en del publikumsappeal, dels takket være denne sportsgrens store popularitet, og dels fordi man får et indblik i hvad der ellers ikke er synligt for offentligheden. En stor del af tiden tumler fodboldklubben "Fremad"s spillere nemlig omkring i omklædningsrummet delvis eller fuldstændigt nøgne – noget som i 1974 på en (seriøs) dansk teaterscene i det mindste havde nyhedens interesse.

Blandt de medvirkende skuespillere, som altså ikke var bange for at lade sig se fuldstændig afklædte, var blandt andet Peter Steen (som netop i 1974 havde forladt Det kgl. Teater) og Hugo Øster Bendtsen.

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "The Changing Room | IBDB: The official source for Broadway Information". Arkiveret fra originalen 5. november 2005. Hentet 24. august 2005.