Frode Konstantin Neergaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Frode Neergaard

Frode Konstantin Neergaard (født 4. november 1952) er en dansk diplomat med speciale i internationalt udviklingssamarbejde samt miljø- og klimadiplomati. Ridder af Dannebrog.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Frode Neergaard er uddannet geograf og med diplom i internationale udviklingsstudier fra Roskilde Universitet i 1985. Hans professionelle karriere har primært udfoldet sig indenfor udviklings-, klima- og miljødiplomati i det danske udenrigsministeriums afdeling for internationalt udviklingsamarbejde, Danida. Neergaards virke har udfoldet sig i ministeriet på Asiatisk Plads i København, på poster i Afrika, ved Verdensbankens bestyrelse i Washington D.C. og som Danmarks stedfortrædende permanente repræsentant i OECD's bestyrelse og næstformand for OECD's Udviklingskomité, DAC, i Paris. Forud for karrieren i Udenrigsministeriet var Frode Neergaard udsendt på poster i Etiopien og Sierra Leone for FN's Fødevare- og Landbrugsorganisation. Fra 2015 har Neergaard, med orlov fra Udenrigsministeriet, arbejdet som europæisk repræsentant for Global Green Growth Institute i London. Neergaard har arbejdet i danske frivillige udviklingsorganisationer, bl.a. som medlem af bestyrelsen i Mellemfolkeligt Samvirke, og i anti-apartheidbevægelsen og Solidaritetsforeningen Danmark-Mozambique.

Personligt[redigér | redigér wikikode]

Frode Neergaard er født på DiakonissestiftelsenFrederiksberg og er vokset op i Sdr. Felding og Struer. Forældrene er sognepræst Axel Konstantinus Jensen og Kirsten Neergaard Jensen. Frode Neergaard er gift med Annelise Højhus og far til Jeppe, Anders og Elisabeth.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]