Mellemfolkeligt Samvirke

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Mellemfolkeligt Samvirke (MS) er en politisk uafhængig forening (ngo), som kæmper for en mere retfærdig verden gennem rettighedsbaseret udvikling. Foreningen arbejder for mere forståelse og solidaritet mellem verdens folkeslag, ligesom den har som mål at den globale udvikling sker på et bæredygtigt og retfærdigt grundlag i forhold til fordelingen af goder. Formand er siden 2013 Helle Munk Ravnborg. Generalsekretær er Frans Mikael Jansen.

Siden 2010 har MS været medlem af den internationale bevægelse ActionAid International.

Foreningen startede som Fredsvenners Hjælpearbejde i 1944. I 1949 skiftede organisationen navn til Mellemfolkeligt Samvirke, og i 1974 blev MS omdannet til en åben medlemsforening. MS har over 9000 medlemmer og gennem ActionAid arbejder MS for at komme fattigdom og sult til livs i mere end 45 lande verden over. Mellemfolkeligt Samvirke samarbejder med over 100 lokale partnere i Mellemamerika, Østafrika og Nepal og har landekontorer i mange af samarbejdslandende (som fx MS Tanzania, MS Nepal osv.). Via rejseprogrammet Global Contact rejser mere end 500 frivillige ud årligt og støtter lokalt ulandsarbejde.

Mellemfolkeligt Samvirke har på det seneste styrket sin udadvendte profil og afholder blandt andet debatarrangementer, events, kurser og festivaler.

Vision og mission[redigér | redigér wikikode]

Helt overordnet set arbejder Mellemfolkeligt Samvirke for en verden i fred. MS graver ikke brønde eller bygger skoler, men hjælper i stedet fattige og udsatte mennesker med at hjælpe sig selv. Ved at give dem uddannelse fremmer man den globale retfærdighed og kan sikre bedre vilkår for fattige og marginaliserede.

Organisation[redigér | redigér wikikode]

MS er en demokratisk medlemsforening med udgangspunkt i det danske samfund, hvor de vigtigste ressourcer er engagement og viden. MS arbejder for at dele erfaringer og styrke viden, og skaber muligheder for internationalt og interkulturelt samarbejde.

Hvordan arbejder MS?[redigér | redigér wikikode]

MS uddanner og kapacitetsopbygger fra Nord i samarbejde med partnere i Syd. Kernen i arbejdet er bl.a. at lære folk om deres rettigheder, så korrupte regeringer ikke kan komme og tage deres jord, liv eller familie fra dem.

Rådet og bestyrelsen[redigér | redigér wikikode]

Rådet er MS' højeste besluttende myndighed, valgt og sammensat af repræsentanter fra organisationens medlemmer. Rådet blev indført i 2010 for at styrke medlemmernes demokratiske indflydelse. Fra 2006 til 2009 havde MS direkte valgte generalforsamlinger – og fra 1974-2005 repræsentantskabsmøder i stil med den nye rådsstruktur. Se medlemmerne af Rådet her http://www.ms.dk/sw161306.asp

Mellemfolkeligt Samvirkes bestyrelse 2013:

Helle Munk Ravnborg (forkvinde), Dines Justesen (næstformand), Nana Gerstrøm Alsted, David Archer (ActionAid International), Gunver Bennekou, Ellen Buch-Hansen, Steen Folke, Tea Fromholt Hansen, Silas Harrebye, Karen Jørgensen (medarbejder), Trine Pertou Mach, Kirsten Bruun (kollektivt medlem, Efterskoleforeningen), Anders Refslund Hamming, (kollektivt medlem, Dansk Magisterforening) (nyvalgt),

Suppleanter: Andreas Dybkjær-Andersson (1. suppleant, kollektivt medlem, DUF) Amalie Bosdatter (1. suppleant) Hakan Ask Jensen (2. suppleant) Finn la Cour (3. suppleant)

ActionAid International[redigér | redigér wikikode]

ActionAid er en international bevægelse, der arbejder for at bekæmpe fattigdom sammen med lokale partnere i over 50 lande i verden. Det sker gennem støtte til fattige på lokalt niveau og gennem internationalt lobby- og kampagnearbejde. ActionAid startede i Storbritannien, men har nu hovedkontor i Johannesburg i Sydafrika. Den internationale generalsekretær er canadier og hedder Joanna Kerr.

ActionAid og MS[redigér | redigér wikikode]

Kost Tekst mangler, hjælp os med at skrive teksten

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Dansk Stub
Denne artikel om en dansk forening eller organisation er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Dansk forening eller organisation

Koordinater: 55°41′21″N 12°33′37″Ø / 55.6892°N 12.5603°Ø / 55.6892; 12.5603