Frode Konstantin Neergaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Frode Konstantin Neergaard

Personlig information
Født 1952 Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Diplomat Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Frode Konstantin Neergaard (født 4. november 1952) er en dansk diplomat med speciale i internationalt udviklingssamarbejde samt miljø- og klimadiplomati. Ridder af Dannebrog.

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Frode Neergaard er uddannet geograf og med diplom i internationale udviklingsstudier fra Roskilde Universitet i 1985. Neergaard's professionelle karriere har primært udfoldet sig indenfor udviklings-, klima- og miljødiplomati i det danske udenrigsministeriums afdeling for internationalt udviklingsamarbejde, Danida. Frode Neergaard har beklædt en række poster i ministeriet på Asiatisk Plads i København, været udstationeret på poster i Afrika, ved Verdensbankens bestyrelse i Washington D.C. og som Danmarks stedfortrædende permanente repræsentant i OECD's bestyrelse og næstformand for OECD's Udviklingskomité, DAC, i Paris. I en årrække har Frode Neergaard været dansk klimaforhandler ved de årlige konferencer under FN's Klimakonvention (UNFCCC) med ansvar for udviklingsrelaterede forhandlingsemner. I relation hertil er Frode Neergaard medformand for en EU-ekspertgruppe om disse emner samt medformand for UNFCCC's Eksekutivkomité under den Internationale Warszawa Mekanisme om klimaskabte tab og skader. Forud for karrieren i Udenrigsministeriet var Frode Neergaard udsendt på poster i Etiopien og Sierra Leone for FN's Fødevare- og Landbrugsorganisation. Fra 2015 til 2020 havde Frode Neergaard to orlovsperioder fra Udenrigsministeriet, hvor han var chef for Global Green Growth Institute's kontor i London og leder Sustainable Development Investment Partnership Arkiveret 19. marts 2021 hos Wayback Machine i World Economic Forum. Ved siden as sit arbejde er Frode Neergaard medlem af bestyrelsen i Danmission og medlem af Christianshavns Lokaludvalg under Københavns Borgerrepræsentation. I sin studietid arbejdede Frode Neergaard i danske frivillige udviklingsorganisationer, bl.a. som medlem af bestyrelsen i Mellemfolkeligt Samvirke, og i anti-apartheidbevægelsen og Solidaritetsforeningen Danmark-Mozambique.

Personligt[redigér | rediger kildetekst]

Frode Neergaard er født på DiakonissestiftelsenFrederiksberg og er vokset op i Sdr. Felding og Struer. Forældrene er sognepræst Axel Konstantinus Jensen og Kirsten Neergaard Jensen. Frode Neergaard er gift med Annelise Højhus og far til Jeppe, Anders og Elisabeth.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  • Søe, Jesper (14. oktober 2015). "Kendt Danida-mand skal til GGGI i London". Globalnyt. Arkiveret fra originalen 22. december 2016. Hentet 8. januar 2017.
  • "Rundt i morgen". Kristeligt Dagblad. 3. november 2012. Arkiveret fra originalen 23. december 2016. Hentet 8. januar 2017.
  • Vogdrup-Schmidt, Louise (24. september 2011). "Et liv er forbi: Et liv i kald og stand". Information. Arkiveret fra originalen 22. december 2016. Hentet 8. januar 2017.