Gamal Mubarak

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gamal Mubarak

Gamal Mubarak (fulde navn: Gamal Al Din Mohammed Hosni Sayed Mubarak (Arabisk: جمال الدين محمد حسنى سيد مبارك) (født den 27. december 1963) er den anden søn af den tidligere egyptiske præsident Hosni Mubarak og dennes kone Sūzān Ṣāliḥ Thābit[1]. Han er politiker og bankier med britisk og egyptisk pas. Gamal var indtil den 1. februar 2011 uofficielt arvtager til faderens præsidentpost.

I modsætning til sin ældre bror, Alaa, har Gamal været aktiv i i det offentlige liv og var begyndt at øve en vis indflydelse på det politiske liv i landet. Han var den uofficielle arvtager til faderens præsidentpost, og det var ventet, at han stillede op til det kommende præsidentvalg i september 2011, men siden demonstrationerne i Egypten begyndte i jaunaur 2011, opholder han sig formodentlig i London.

Efter at have afsluttet sit studium på det amerikanske universitet i Kairo, var han fra 1988 til 1994 vicepræsident for Bank of Americas London-afdeling for Europa, Mellemøsten og Afrika. Hans daværende forretningsområde koncentrede sig om området Emissionsforretninger. I 1996 vendte han tilbage til Egypten.

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Beskrivelse af Gamal Mubarak på Carnegie Endowment". Arkiveret fra originalen 1. februar 2011. Hentet 3. februar 2011.