Gambling

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Kort og jetoner i et spil poker.

Gambling er oprindeligt et engelsk ord, som nu også er blevet en hel almindelig del af det danske sprog. Det kan enten være hasardspil hvor vinderen bestemmes rent tilfældigt, eller det kan være spil hvor spillerens evner har betydning (fx poker).

Ordet har i dag nærmest erstattet det gamle danske/engelske ord "hasard" - som direkte oversat fra engelsk betyder risiko. Gambling vil sige at lave et væddemål om penge, eller andre ting af økonomisk værdi. Det primære formål er at vinde yderligere penge og/eller yderligere materielle goder. Typisk afgøres udfaldet indenfor en relativ kort tidshorisont, men dette behøver dog ikke nødvendigvis at være tilfældet, hvilket for eksempel ikke er tilfældet når man tegner en bilforsikring eller en hvilken som helst anden form for forsikring. Ved gambling er der altså en risiko og usikkerhed om udfaldet af det, man har spillet om.[1]. At gamble er at spille om penge. Ordet er ligeledes i nyere tid overtaget direkte fra engelsk.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]

SpilSpire
Denne artikel om spil eller lege er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.