Grøn te

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
En tebusk

Grøn te er "rigtig" te (Camellia sinensis), som kun har været udsat for meget lidt oxidation i forbindelse med fremstillingen. Grøn te er især populær i Kina og Japan og er på det seneste også blevet utrolig populær i vesten, hvor man traditionelt har drukket sort te, som består af teblade, der har været udsat for mere oxidation end den grønne.

Grøn te er væsentlig lysere end traditionelle tetyper som fx Earl Grey og skal heller ikke trække lige så længe og ved lige så høj en temperatur.

Fremmer hukommelsen[redigér | rediger kildetekst]

Grøn te øger produktionen af neurale progenitorceller i hippocampus, som kan udvikle sig til andre celler som f.eks. neuroner.[1]

Men grøn te har også mange bivirkninger ved indtagelse i større mængder[2][3]

Antioxidanter i grøn te medvirker til at neutralisere de såkaldte frie radikaler der findes i menneskekroppen. Det menes at give en vis beskyttelse i forhold til forskellige kræftformer såsom brystkræft [4], men der er dog ingen videnskabelige undersøgelser, der har påvist en direkte sammenhæng mellem indtag af grøn te og lavere kræftrisiko.[5][6]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Grøn te styrker hukommelsen - Klogkost
  2. ^ "Bivirkninger af grøn te ekstrakter - Green Tea Extract Reviews". Arkiveret fra originalen 8. december 2015. Hentet 29. november 2015.
  3. ^ Grøn te kan give leverforgiftning - TV2 Nyhederne
  4. ^ "5 grunde til at drikke grøn te hver dag". Arkiveret fra originalen 24. oktober 2020. Hentet 24. juni 2016.
  5. ^ Cancer.gov rapport. Hentet 26. juni 2016 (Engelsk)
  6. ^ Cancer research UK. Hentet 26. juni 2016 Arkiveret 5. januar 2017 hos Wayback Machine (Engelsk)

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]