Grand Cru Classé (officiel vinklassifikation 1855)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Bordeaux-slotte

Den officielle klassificering af Bordeaux-vin fra 1855 stammede fra udstillingen Universelle de Paris fra 1855, da kejser Napoleon III anmodede om et klassificeringssystem for Frankrigs bedste Bordeaux-vine, der skulle vises for besøgende fra hele verden. Mæglere fra vinindustrien rangerede vinene efter slottenes omdømme og handelspris, som på det tidspunkt var direkte relateret til kvalitet.

Vinene blev rangordnet i betydning fra første til femte vækst ( crus ). Alle rødvine på listen kom fra Médoc- regionen undtagen en: Château Haut-Brion fra Graves . Hvidvinene var mindre betydningsfulde end rødvin og var begrænset til de søde sorter af Sauternes og Barsac. De blev kun rangordnet fra den overlegne første vækst til den anden vækst.

På franske Les Grands Crus classés en 1855 . Godserne er angivet med deres kommune (landsby) og deres AOC i parentes, hvis de afviger fra kommunen. Navnene fra det 19. århundrede fremgår af mæglerne den 18. april 1855, efterfulgt af de moderne navne, som brugen af "second cru" til røde vine og "deuxième cru" til hvide vine. [1]

Rødvine fra Gironde[redigér | redigér wikikode]

Første vækst (Premiers Crus)[redigér | redigér wikikode]

Galleri[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Stevenson, Tom (2005). The Sotheby’s Wine Encyclopedia (4th udgave). London: Dorling Kindersley. s. 64. ISBN 0-7566-1324-8.