Greater Copenhagen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kort over Greater Copenhagen - et erhvervspolitisk partnerskab mellem kommuner og regioner i Øresundsregionen.
Greater Copenhagen er et erhvervspolitisk partnerskab mellem kommuner og regioner i Øresundsregionen.

Greater Copenhagen-samarbejdet er et erhvervspolitisk partnerskab mellem kommuner og regioner i Øresundsregionen[1]. Samarbejdet er formelt organiseret The Greater Copenhagen Committee[2]. Komiteen er en medlemsorganisation for alle 46 østdanske og 39 sydsvenske kommuner i Region Skåne, Region Halland, Region Sjælland og Region Hovedstaden.

Medlemsorganisationerne er gået sammen om en fælles indsats for at stå stærkere i en intensiveret international konkurrence om investeringer og viden. Formålet er at fremme væksten og skabe flere job i den fælles region på tværs over Øresund, samt at lette de administrative og juridiske barrierer, der står i vejen for regionens grænsependlere.

Samarbejdet tager udgangspunkt i 5 overordnede indsatsområder[redigér | rediger kildetekst]

Samarbejdet tager udgangspunkt i fem overordnede indsatsområder. Medlemsorganisationerne i Greater Copenhagen-samarbejdet skal;

  • Understøtte den fælles markedsføring af ”Greater Copenhagen”.
  • Arbejde for at skabe en stærk international infrastruktur.
  • Understøtte tiltrækningen af investorer, turister, virksomheder og talenter.
  • Arbejde for en integreret og bæredygtig vækstregion, herunder understøtte et sammenhængende arbejdsmarked og arbejde for at påvirke de lovgivninger og grænsehindringer, der vurderes at være barrierer for vækst.
  • Etablere fælles strategiske erhvervsindsatser.

Samarbejdet er organiseret med en politisk bestyrelse, en administrativ styregruppe på direktør-niveau og en koordinationsgruppe på embedsmandsniveau.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Greater Copenhagen
  2. ^ "The Greater Copenhagen & Skåne Committee". Arkiveret fra originalen 5. maj 2016. Hentet 29. april 2016.
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.