Groove metal

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Groove metal
Stilistisk oprindelse: dødsmetal
trash metal
heavy metal
hardcore punk
groove
Kulturel oprindelse: Sent i 1980'erne i Storbritannien og USA
Typiske instrumenter: El-guitar - Bas - Trommer
Mainstream popularitet: Verdensomspændende, specielt i 1990'erne og de tidlige 2000'er
Fusionsgenrer
nu metal
Regionale scener
Göteborg metal - Bay Area

Groove metal er en heavy metal-undergenre. Genren udviklede sig fra thrash metal samt klassisk metal og hardcore punk. Genren kendetegnes ved at den ofte varierer mellem hurtige thrash-rytmer og mere melodiøse dele for at få en mere fængende og "groovy" stil. Groove metal ligger tæt på metalcore og thrash metal lydmæssigt set, men lægger i forhold til disse mere vægt på rytme og "drive" i sangene.

Groove metal-bands tuner ofte deres guitarer dybt, gerne drop D eller drop C, med udpræget brug af powerakkorder. Lavstemte guitarer giver ofte et mørkere lydbillede og passer godt i groove metal, da det er let at lave tunge og fængende riffs; et kendetegn ved groove metal. Der bruges også ofte dobbelt bastromme, ligesom i andre metalgenrer, og der lægges ofte mere vægt på en rullende og kontinuerlig rytme end i andre genrer.

Kendte groove metal-bands[redigér | rediger kildetekst]

Exhorder regnes blandt genrens pionerer, men det var Pantera, som gjorde genren stor og kendt. Blandt andre kendte og vigtige bands er Machine Head, Sepultura, Lamb of God, Fear Factory og Chimaira.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Metal musikSpire
Denne artikel om Heavy metal musik er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Musik