Groove metal

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Groove metal
Stilistisk oprindelse: dødsmetal
trash metal
heavy metal
hardcore punk
groove
Kulturel oprindelse: Sent i 1980'erne i Storbritanien og USA
Typiske instrumenter: El-guitar - Bas - Trommer
Mainstream popularitet: Verdensomspændende, specielt i 1990'erne og de tidlige 2000'er
Fusionsgenrer
nu metal
Regionale scener
Göteborg metal - Bay Area


Groove metal er en heavy metal-undergenre. Genren udviklede sig fra thrash metal samt klassisk metal og hardcore punk. Genren kendetegnes ved at den ofte varierer mellem hurtige thrash-rytmer og mere melodiøse dele for at få en mere fængende og "groovy" stil. Groove metal ligger tæt på metalcore og thrash metal lydmæssigt set, men lægger i forhold til disse mere vægt på rytme og "drive" i sangene.

Groove metal-bands tuner ofte deres guitarer dybt, gerne drop D eller drop C, med udpræget brug af powerakkorder. Lavstemte guitarer giver ofte et mørkere lydbillede, og passer godt i groove metal siden det er let at lave tunge og fængende riffs; et kendetegn ved groove metal. Der bruges også ofte dobbelt bastromme, ligesom i andre metalgenrer, og der lægges ofte mere vægt på en rullende og kontinuerlig rytme end der gøres i andre genrer.

Kendte groove metal-bands[redigér | redigér wikikode]

Exhorder regnes blandt pionererne af denne genre, men det var Pantera som gjorde genren stor og kendt. Blandt andre kendte og vigtige bands er Machine Head, Sepultura, Lamb of God, Fear Factory og Chimaira.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Metal musikStub
Denne artikel om Heavy metal musik er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Musik