Spring til indhold

Grosser schweizer Sennenhund

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Grosser schweizer sennenhund
Dansk navnGrosser schweizer sennenhund
Hundetypevagt- og vogterhunde, molosser, sennenhund
Oprindelses­land/-områdeSchweiz
Forventet livslængde8-10
StørrelseStor
Vægt45-65 kg
Racen egner sig tilAktive, erfarne
Gruppering
FCIGruppe 2 sektion 3
AKCWorking
CKCWorking Dogs
KCWorking
UKCVagthunde
NoteGuardian Dogs
Hunderacer

Grosser schweizer sennenhund er en stor hunderace som oprindelig stammer fra Bern-området i Schweiz, hvor racen hævdes at være blevet reddet ved en tilfældighed af dr. Albert Heym.[1]

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Sennenhundene er molossere som mange kynologer mener, nedstammer fra den gamle romerske molosseren, som blev indført til Mellemeuropa af romerske legionærer under romertiden.

Dr. Albert Heym var i 1908 tilstede på en hundeudstilling i Schweiz da der dukkede to hunde op under tilnavnet « korthårede Berner Sennenhunde ». Heym forstå straks at dette var efterkommere af såkaldte «Slagterhund». Den store Sennen- eller Slagterhund, var på denne tid nærmest uddød, men Heyms opdagelse ledet til at typen blev taget op som Grosser schweizer Sennenhund i det Schweiziske stambogsregisteret i 1909. Den første raceklub blev dannet i 1912, samtidig som det blev der igangsat et avls program for at genopbygge denne gamle landrace som en egen hunderace. Den første racestandart blev publiceret i 1939.[1]

Temperament[redigér | rediger kildetekst]

Sikker, opmærksom, vagtsom og frygtløs i dagligdagen. Godmodig og hengiven over for mennesker den har tillid til, selvsikker over for fremmede. Middel temperament.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b "Grosser schweizer sennenhund" (PDF). Dansk kennel klub. 2003-05-05. Arkiveret fra originalen (PDF) 23. september 2015. Hentet 2014-06-01.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


HundSpire
Denne hunderelaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.