Growshop

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken.  
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Searchtool.svg Denne artikel bør gennemlæses af en person med fagkendskab for at sikre den faglige korrekthed.
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at den virker reklamerende snarere end havende encyklopædisk indhold.
Se evt. nærmere begrundelse på diskussionssiden eller i artikelhistorikken.
Cannabis leaf.svg

En growshop er en butik med produkter som: lamper / pærer til indendørs dyrkning, ventilatorer, bestøvere, potter, gødning, frø og mange andre produkter til dyrkelse af planter både inde- og udendørs. Growshops eller hydroponiske butikker sælger typisk udstyr og forsyninger til at gøre det muligt at dyrke indendørs.

Hobby-gartnere henvender sig til Growshops, blandt andet dyrkere af orkideer og andre eksotiske planter, da Growshops generelt besidder en stor ekspertise og deres udstyr er specielt egnet til den slags dyrkning. Disse specielle dyrkningsformer er en hobby, der kræver tid, tålmodighed og engagement, dvs. at dette udstyr og disse produkter ikke er tilgængelige hos almindelige have – og plantecentre.

Forskellen mellem Headshops og Growshops[redigér | redigér wikikode]

En Growshop er en pendant til Headshops, der sælger udstyr til at ryge på. Growshops sælger udstyr til indendørs, hydroponics og udendørs dyrking af f.eks Cannabis, marijuana og hash mm.

Growshop diskutionen på civilt og politisk plan[redigér | redigér wikikode]

Growshops udvikling skyldes blandt andet hash- og skunkrygernes ønske om at dyrke og fremstille deres rusmiddel / produkt selv. En del lande har gjort det lovligt at dyrke til eget forbrug, bl.a. Holland, Spanien, Schweiz. En række kendte personer blandt politikere, akademikere og forretningfolk, heriblandt Richard Branson og Kofi Annan har støttet en legalisering af cannabis og andre stoffer igennem "The Global Commission on Drug Policy". De argumenterer med, at forbuddet mod cannabis og andre stoffer har fejlet og at der skal der ske en legalisering på området.

Kilder[redigér | redigér wikikode]