Grytafjorden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Grytafjorden
Grytafjorden set fra Ramnfloget mod vest. Byen Tennfjord kan skimtes inderst i fjorden
Grytafjorden set fra Ramnfloget mod vest. Byen Tennfjord kan skimtes inderst i fjorden
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Ålesund
Kommuner (Fylker) Møre og Romsdal
Område Sunnmøre
Maks. længde 22 kilometer
Maks. dybde 169 meter
Oversigtskort

Grytafjorden er en fjord i Ålesund kommune på Sunnmøre i Møre og Romsdal fylke i Norge. Den ligger syd for Grytastranda og nord for Ellingsøya i Ålesund. Fjorden går 22 kilometer mod øst til Tennfjord i bunden af fjorden. Fjorden har indløb ved mellem Store-Kalvøy i nord og Hov på Ellingsøya, lige nord for selve byen Ålesund, i syd. Fjorden forsetter da sørover som Valderhaugfjorden. Mellem østenden af Ellingsøya og fastlandet går Taftasundet mod syd til Ellingsøyfjorden som går parallelt til Grytafjorden på sydsiden af Ellingsøya.[1]Fylkesvej 107 går via den 156 meter lange Taftasundsbroen over Taftasundet til Ellingsøy.

Holmene Kjepina som ligger i fjorden er fredet som naturreservat for havfugle.

Fjorden er fra 1 til 2 kilometer bred og den største dybde er 169 meter.

Fylkesvej 659 går fra Tennfjord og et stykke ud langs nordsiden af fjorden før den svinger nordover. Fylkesvej 146 fortsætter ud langs fjorden.

Kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Grytafjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi