Gyltfjorden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gyltfjorden
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Fosnes
Kommuner (Fylker) Trøndelag
Type fjord
Maks. længde 4,5 kilometer
Oversigtskort

Gyltfjorden (også skrevet Gyltefjorden)[1] er en fjordarm på sydsiden af Foldafjorden i Fosnes kommune på østsiden af øen Jøa i Nord-Trøndelag i Trøndelag fylke i Norge.[2][3][4] Fjorden har indløb mellem Gyltodden i vest og Galtneset i øst og går 4,5 kilometer mod syd til Ølhammeren hvor den deler sig i to. Nufsfjorden og Nordsundet går mod syd på østsiden, mens Seierstadfjorden går sydover på vestsiden. Øst for toppen af næsset Ølhammaren går den lille fjordarm Kjelbotnet mod sydøst til gården Nordbotnet.[5]

Kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Gyltfjorden". Faktaark. Kartverket. Hentet 21. februar 2017. 
  2. ^ Den Norske los. Bind 4: Farvannsbeskrivelse Statt-Rørvik. Stavanger: Norges sjøkartverk. 1992. s. 309. ISBN 82-90653-09-3. 
  3. ^ "yr.no". Arkiveret fra originalen 29. juli 2017. Hentet 24. september 2019. 
  4. ^ Norges land og folk: topografisk-statistisk beskrevet. Nordre Trondhjems amt; Den almindelige del. Kristiania: Aschehoug. 1909. s. 212. 
  5. ^ Gyltfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi