SMVdanmark

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Håndværksrådet)
Spring til navigation Spring til søgning

SMVdanmark (indtil 25. oktober 2017 Håndværksrådet) er en dansk erhvervsorganisation for små og mellemstore virksomheder indenfor bl.a. industri, byggeri og service. Organisationen arbejder for at forbedre vilkårene for at drive virksomhed i Danmark, blandt andet med hensyn til konkurrenceevne. Navneskiftet fra det traditionsrige navn Håndværksrådet til SMVdanmark skete som led i en strategi for at favne bredere end de traditionelle håndværksfag.[1]

Haandværksraadet blev grundlagt i 1940[2] og blev fusioneret med Fællesrepræsentationen for dansk Industri og Haandværk (hvis oprindelse går tilbage til 1879) i 1950. I dag har SMVdanmark 20.000 medlemsvirksomheder, hvoraf de fleste er medlemmer af rådet gennem 30 faglige organisationer og 65 tværfaglige organisationer.

SMVdanmarks formand er civilingeniør Niels Techen, og organisationens administrerende direktør er Ane Buch. Ane Buch fratræder som direktør efter 11 år for air gå på pension og overlader posten til vicedirektør Jakob Brandt[3].

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]