HC Bolzano

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
HC Bolzano i rødt og hvidt under en ishockeykamp

Hockey Club Bolzano er en italiensk ishockeyklub fra Bolzano i Sydtyrol. Klubben har siden sæsonen 2013/14 spillet i Österreichische Eishockey-Liga (EBEL) (den østrigske ishockeyliga). Tidligere var det den mest succesfulde klub igennem historien i den italienske ishockey-Serie A. 19 mesterskaber har klubben vundet siden den blev etableret i 1933.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

HC Bolzano blev etableret i 1933 og de første 20 år klubben eksisterede så spillede de på på en udendørs bane. I 1953 flyttede klubben ind i Bolzano Exhibition Hall. 11. mesterskaber blev det til før klubben i 1994 flyttede til den nybyggede Palaonda/Eiswelle. I 2013 ansøgte HC Bolzano om inklusion i Österreichische Eishockey-Liga (EBEL), tidligere år havde der også været ansøgt, hvor klubben havde fået afslag af Italian Ice Hockey Federation, men denne gang blev det et ja.[1] I sæsonen 2013/14 vandt klubben så mesterskabet i den østrigske liga.

Meritter[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Giornata storica: il Bolzano sbarca in Ebel" (italiensk). Arkiveret fra originalen 29. juni 2013. Hentet 17. maj 2016.

Ekstern henvisning[redigér | rediger kildetekst]