Hafgufa

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Hafguva er islandsk, og blive ofte oversat med havdamp. Et andet ord for hafguva er hafgufa og på oldnordisk hafgufu. Hafgufa nævnes i en Heiti i Yngre Edda. [1] Da man kun kan gå ud fra øjenvidners beretninger, er der ingen bevis på dette væsens/fænomens eksistens.

Kraken og Hafgufa – kæmpeblæksprutter?[redigér | redigér wikikode]

Hafgufa eller hafguva er bl.a. en betegnelse for et stort havuhyre, der minder lidt om en meget stor blæksprutte. Hafguvaen siges også at minde lidt om kraken. Da man har fundet bevis for gigantiske blæksprutters eksistens (kæmpeblæksprutte og kolosblæksprutte), kan en mulig og naturlig forklaring være, at uhyret var en af disse.

Hafgufa – måske ofte metangas?[redigér | redigér wikikode]

Undersøisk metanudslip f.eks. pga. jordskælv eller undersøisk jordskred kan frigøre store mængder metangas fra undergrunden. [2] Hafguva kunne være metanbobler.

Skibe vil med stor sandsynlighed synke i boblefyldt havvand pga. af den lave massefylde. Mennesker vil heller ikke kunne holde sig oven vande.[2]

Kilder/referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Fisk- og hvalheiti fra Den yngre edda
  2. ^ a b 18.06.2005, Ing.dk: Vedvarende energikilde kan løse Bermuda-gåden Citat: "...En af teorierne er, at når overfladen af den 'metan is', der dækker det mest af Bermuda trekanten, bliver ustabil, forårsager det bevægelser i havet og en eksplosiv blanding af luft og metan over havoverfladen. Og ifølge forskerne er der derfor stor fare for, at ethvert skib eller fly, der befinder sig i området, kan synke eller gå i brand..."

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]