Spring til indhold

Hans Qvist (tegner)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hans Qvist
Født22. december 1922 Rediger på Wikidata
Død14. november 1983 (60 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
BeskæftigelseTegner Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Hans Qvist (født 22. december 1922 i Faaborg, død 14. november 1983) var en dansk vittighedstegner. Han var født og opvokset i Fåborg. Efter studentereksamen fra Nyborg Gymnasium flyttede han til København for at begynde på jurastudiet. Han kom dog aldrig rigtigt i gang, og efter en kort tid med kontorarbejde blev han efter to år reklametegner ved Akademiet for fri og merkantil kunst.

I midten af 1950'erne blev Hans Qvist ansat som vittighedstegner på Franz Füchsels tegnestue. Først på deltid, men snart indgik de to et tæt samarbejde. I 1958 slog de sig sammen med kollegaen Flemming Holbek. De tre lavede den ugentlige spalte "Lige et øjeblik" i Ekstra Bladet. De holdt sammen i omkring ti år, hvor Füchsel flyttede til Fåborg. De to andre forsatte samarbejdet til Holbeks død i 1972. Derefter indrettede Qvist tegnestue på sin privatadresse.

Han døde i 1983, men hans vittigheder lever stadig optrykt i dag- og ugeblade. Mest kendt er hans stripserie "Skrækkelige Olfert", som debuterede i ugebladet Hjemmet den 7. januar 1958. Serien fortsatte til Qvists død med en lille pause i 1972-1973.

Hans Qvist var far til den tidligere fodboldlandsholdsmålmand Ole Qvist.

Begravet på Hellerup Kirkegård.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]