Hans og Grete

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Illustration af Arthur Rackham fra 1909

"Hans og Grete" (tysk: Hänsel und Gretel, diminutiver af Johannes og Margrethe) er et velkendt tysk eventyr, nedskrevet af Brødrene Grimm og udgivet i 1812. Hans og Grete er en ung bror og søster, der trues af en menneskeædende heks, som bor dybt inde i skoven i et hus opført af slik og kager. De to børn overlever ved at overliste hende. Fortællingen er blevet tilpasset forskellige medier, mest notabel er operaen Hänsel und Gretel fra 1893 af komponisten Engelbert Humperdinck samt en stop-motion animeret spillefilm fra 1950'erne baseret på operaen. Ifølge Aarne–Thompson klassifikationssystemet er Hans og Grete klassificeret i klasse 327.

Hans og Grete er gennem tiderne blevet genfortalt i mange forskellige versioner. Senest er der i 2013 udkommet nyfortolkning på filmen "Hansel & Gretel: Witch Hunters" med Jemery Renner og Gemma Arterton som Hans og Grete [1]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Fiktion Stub
Denne artikel om en historie eller noget fiktivt er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.