Haveselskabet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Fra det tidligere Jydske Haveselskabs have ved Clausholm Slot sydøst for Randers

Det Kongelige Danske Haveselskab, kaldet Haveselskabet,[1] er en dansk landsdækkende selvstændig og almennyttig forening, som blev dannet af fire haveselskaber pr. 1. januar 2008 med rødder tilbage til 1830. Haveselskabets medlemstal er pr. januar 2009 ca. 45.000.

I 2007 blev det besluttet, at Det Kongelige Danske Haveselskab, Det Danske Haveselskab, Det Danske Haveselskab – Øerne og Det Jydske Haveselskab skulle lægges sammen til én juridisk enhed. Fusionen skete 1. januar 2008.

Haveselskabet er opdelt i en række afdelinger og kredse, der dækker hele landet. Bestyrelsen af ca. 850 medlemmer vælges på den årlige generalforsamling, der annonceres i medlemsbladet Haven. I 2011 tiltrådte Charlotte Garby som direktør for Haveselskabet.[2]

Haveselskabet havde inspirationshaver bl.a. på Clausholm ved Hadsten til 1. januar 2011) og har Det kgl. danske Haveselskabs have på 14.000 Frederiksberg.

Formål[redigér | redigér wikikode]

Haveselskabet skal udbrede glæden ved haver og viden om, hvordan man griber sin have an, og at gøre haveejere mere samfundsbevidste.[2]

Arrangementer[redigér | redigér wikikode]

De forskellige afdelinger og kredse rundt om i landet afholder hvert år mere end 1.000 arrangementer.[2] Disse omfatter plantemarkeder, åbne haver, haverejser og foredrag med mere.

Udgivelser[redigér | redigér wikikode]

Haveselskabet udgiver medlemsbladet Haven, som udkommer 10 gange om året, samt nyhedsbrev Haven Weekend, der udkommer 2 gange om måneden.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  • Haveselskabet.dk
  • Luise Skak-Nielsen: "Blomster-elskerne & havesagen, historien om Det kongelige danske Haveselskab 1830-2005"