Herkules i New York

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Herkules i New York
Overblik
Genre Fantasyfilm,
actionfilm,
eventyrfilmRediger på Wikidata
Instrueret af Arthur Allan SeidelmanRediger på Wikidata
Produceret af Aubrey WisbergRediger på Wikidata
Manuskript af Aubrey WisbergRediger på Wikidata
Medvirkende James Karen,
Richard Herd,
Arnold Stang,
Merwin Goldsmith,
Arnold Schwarzenegger,
Taina Elg,
Ernest Graves,
Rudy Bond,
Tony CarrollRediger på Wikidata
Distributør Trimark PicturesRediger på Wikidata
Udgivelsesdato 16. december 1969 (New York City),
25. februar 1970 (USA)Rediger på Wikidata
Længde 89 min.Rediger på Wikidata
Oprindelsesland USARediger på Wikidata
Sprog EngelskRediger på Wikidata
Links
på IMDbRediger på Wikidata
i SFDbRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Hercules i New York er en amerikansk film fra 1970 med Arnold Schwarzenegger i hovedrollen. Filmen var hans første, og han blev i credits kaldt for Arnold Strong, plus at hans stemme var eftersynkroniseret af en anden. Nyere versioner af filmen benytter hans rigtige navn og hans egen stemme.

Handling[redigér | redigér wikikode]

I filmen har Herkules (Schwarzenegger) forladt Olympen, da er begyndt at kede sig meget hos guderne. Han vil ned til Jorden for at opleve noget.

Hans far Zeus er imod dette, men sender ham til sidst af sted for at vise ham, at der er kedeligt på Jorden. Herkules lander på et skib, hvor folkene på skibet vil have ham til at hjælpe til med arbejdet på skibet. Han nægter at arbejde, hvilket udløser en slåskamp, hvor Herkules vinder, da han er særdeles fysisk overlegen. Skibet sejler til New York, hvor han stiger af og møder en lille sjov mand, der hedder Pretzy. De to rejser rundt i byen sammen og for at tjene penge. Herkules begynder at udnytte sin styrke ved at tilmelde sig boksning.

Zeus bliver sur over, at hans søn laver så meget rav på Jorden, så han vil have ham sendt til Hades, men hans kone får ændret aftalen, så Herkules i stedet mister sine gudekræfter. Hun får desuden Hades til at vædde en masse penge med en mafiaboss på, at han taber en kamp. Herkules taber kampen og får mafiaen efter sig.

Da Zeus opdager, at hans ordrer er blevet ændrede giver han sin søn kræfterne tilbage, lige da mafiaen havde trængt ham op i et hjørne. Han undslipper og returnerer til Olympen helskindet.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]