Hjælp-diskussion:Starte en side

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Så vidt jeg kan se er det ikke korrekt at alfabetsiderne ikke opdateres automatisk som nævnt her. Det er ikke muligt at redigere i dem, og af de par sider jeg har oprettet i de sidste dage findes den ene der allerede (at den anden mangler kunne godt tilskrives noget forsinkelse i genereringen). Nogen der ved noget?

Hvis jeg selv skal finde svaret på lignende fremtidige spørsgmål, skal jeg vel lede i MediaWiki projektet? --Mikkel 12. okt 2004 kl. 10:27 (CEST)

Den sætning om at indsætte ting på alfabetsiderne er fra før den automatiske liste kom til at virke nogenlunde stabilt. Jeg har fjernet den, da den er forældet nu.
At lede i MediaWiki projektet vil give svar på de fleste tekniske spørgsmål. Men for eksempel svaret på det her spørgsmål ville du nok have haft svært ved at finde i MediaWiki.
--Christian List 12. okt 2004 kl. 15:43 (CEST)

"Starte en side fra et eksisterende link..." - kan vejledningen præciseres?[rediger kildetekst]

Når jeg vil skrive en ny artikel, kan jeg ikke få det til at fungere, hvis jeg følger anvisningerne på Hvordan starter jeg en side:


Starte en side fra et eksisterende link: "...Klik på et rødt link, så vil du komme til en side hvor der står "Skriv din tekst til den nye side her." Bare slet den tekst og erstat den med din artikel..."


Når jeg klikker på et rødt link svarer det ikke til ovenstående beskrivelse.

I næste afsnit om at lave et link til en artikel går det mig ikke meget bedre.

De sidste gange har jeg valgt at begynde nye artikler i Sandkassen - så efterlader jeg ikke uønskede "fodspor" - men der må vel også være en anden vej?

Er der nogen, der vil se på, om vejledningen kan gøres tydeligere/mere præcis?

Brams 27. okt 2005 kl. 21:55 (CEST)

Hej Brams, jeg prøver at rette til. Mvh Malene Thyssen 27. okt 2005 kl. 22:57 (CEST)


Tak, nu blev det meget klart og forståeligt. Det vil jeg kunne bruge.

Der er dog en undtagelse: Når jeg vil starte en biografi-artikel, er metoden med at starte fra et eksisterende link ikke altid anvendelig - det er jo ikke alle personer, hvis navn kan integreres i en allerede eksisterende artikel. At starte i Sandkassen fungerer fint - men er der også en anden mulighed? M.v.h. Brams 28. okt 2005 kl. 19:46 (CEST)

Søg på personens fulde navn. Så får du øverst på siden denne besked: Wikipedia har ingen artikel med dette navn. Du kan oprette en artikel med dette navn eller efterspørge den. Ordet "oprette" vil være et rødt link - klik på det og skriv løs ... Reporter Nielsen 28. okt 2005 kl. 20:18 (CEST)


Åh ja, hvor enkelt kan det ikke være!!! og jeg, der troede, at det skulle være svært. Brams 28. okt 2005 kl. 20:58 (CEST)

Oprette ud fra model-side[rediger kildetekst]

I bestemte kategorier er der efterhånden en standard for, hvorledes den enkelte artikel struktureres - mest prominent set i biologien, men geografien er også godt med. En sådan model er fin, og det kunne være fint, om modellen kunne understøttes, enten ved at der findes en tom model-side (kunne lokaliseres ud fra katagori) eller ved at det anbefales at kopiere fra en (god) side. -- /Poul G 28. okt 2005 kl. 12:20 (CEST)

Med Skabelon:FT-bio har jeg forsøgt at lave en model for folketingsmedlemssider. Skabelonen er i sin nuværende form usynlig undtagen i redigeringstilstand. --Palnatoke 28. okt 2005 kl. 12:23 (CEST)
Skabeloner er gode, når der skal indkluderes noget - og kortere tekster kan udmærket komme med i form af parametre. Til længere tekster vil det derimod hurtigt komme til at virke uoverskueligt. Jeg tror skabelon og model har hver sin beretigelse. -- /Poul G 28. okt 2005 kl. 12:30 (CEST)