Hjælp:ISBN

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Denne side er en hjælpeside på den danske Wikipedia.
Siden indeholder basal eller avanceret information om dansk Wikipedia og eventuelt teknisk vejledning. Se oversigten over alle hjælpesider under Hjælp.
Genvej:
WP:ISBN

Wikipedia-softwaren genkender og linker automatisk ISBN; for eksempel bliver ISBN 0-12-345678-9 til ISBN 0-12-345678-9.

Brug hellere skabeloner til at lave ISBN-links[redigér | rediger kildetekst]

Magiske links af denne type er ufleksible, uventede og i nogle tilfælde uønskede. Derfor det er besluttet at fjerne dem på et tidspunkt (Se mw:Requests for comment/Future of magic links). I stedet anbefales at bruge den tilsvarende skabelon {{ISBN}}. ISBN-koden i eksemplet skrives med ISBN-skabelonen som {{ISBN|0-12-345678-9}} og vises også som ISBN 0-12-345678-9.

Dette laver et link til en speciel side med eksterne bogkilder, der giver links til sider der muligvis forhandler den pågældende bog. Man kan også søge efter priser, anmeldelser og anbefalinger af den pågældende bog. Det er vigtigt når man laver disse links, at man ikke putter et kolon (:) efter "ISBN".

ISBN i en kildeangivelse forsikrer om en entydig reference. Fra et forbruger-synspunkt er der den hage ved ISBN numre at de kun identificerer én udgave af en bog, og forbrugeren vil ikke se det komplette udvalg af versioner bogen er udgivet i – isåfald kan det hænde at være nødvendigt at bruge den gammeldags måde med at søge efter forfatter og titel.

Softwaren linker pr. juni 2019 til både danske (f.eks. bibliotek.dk og Statsbiblioteket) og internationale database (f.eks. Google Books) samt links til andre wiki'ers bogkilder.

Hvis der findes andre danske steder hvor man online kan søge på ISBN numre, så sig til, så kan vi inkludere dem også.

RFC, ISSN, m.v.[redigér | rediger kildetekst]

Tilsvarende nøgleord findes for RFC (Internet standarder), og PMID. Man kan f.eks. ved at skrive RFC 2822 henvise til e-poststandarden RFC 2822. Men også i disse tilfælde anbefales at bruge skabeloner i stedet.