Hjælp:MediaWiki

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Denne side er en hjælpeside på den danske Wikipedia.
Siden indeholder basal eller avanceret information om dansk Wikipedia og eventuelt teknisk vejledning. Se oversigten over alle hjælpesider under Hjælp.

MediaWiki er den software Wikipedia kører på, MediaWiki er skrevet i PHP specielt til Wikipedia. MediaWiki er udgivet under GNU General Public License. Se også Speciel:Version.

Du kan finde koden på SourceForge.net.

Hvis du finder fejl i koden eller hvis du har forslag til ekstra features så meld dem på MediaZilla.

MediaWiki navnerummet[redigér | rediger kildetekst]

MediaWiki navnerummet er en mekanisme der mulliggør at man kan redigere teksterne i Wikipedias brugergrænseflade direkte. Alle beskeder i $wgAllMessagesDa i LanguageDa.php svarer nu til en side i MediaWiki navnerummet. For eksempel kan man finde beskeden "Fra Wikipedia, den frie encyklopædi" på siden MediaWiki:Fromwikipedia.

For instruktioner om hvorledes dette navnerum bruges, se Meta-Wikipedia:MediaWiki namespace.

  • Alle beskeder -- en stor tabel med alle de tekster der kan ændres

Redigeringer i MediaWiki navnerummet er normalt forbeholdt administratorer og brugerfladeredaktører, da ændringer i nogle af felterne kan få Wikipedia til at holde op med at virke, hvis man skriver noget forkert.

Hvis du ikke er administrator eller brugerfladeredaktør, men godt kunne tænke dig en ændring lavet, så lav en kommentar på den tilhørende diskussionsside.

Seneste ændringer[redigér | rediger kildetekst]

På følgende links kan du se de seneste ændringer i de to namespaces: