Hjælp:Slutnoter

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
For den officielle vejledning til hvordan du henviser til kilder, se Wikipedia:Referencer.
Denne side er en hjælpeside på den danske Wikipedia.
Siden indeholder basal eller avanceret information om dansk Wikipedia og eventuelt teknisk vejledning. Se oversigten over alle hjælpesider under Hjælp.
Genvej:
WP:SN

Denne side forklarer hvordan du laver Slutnoter-sektionen i Wikipedia-artikler. I denne kontekst refererer "Slutnoter" til den Wikipedia-specifikke måde hvormed en artikels kilder dokumenteres og giver tangentiel information, og skal ikke forveksles med det generelle koncept om fodnoter/noter. Denne how-to dækker ikke formateringen af referencer inde i slutnote-sektionen – det gennemgås i Referencer.

Slutnoter bruges almindeligvis for at give:

Brugen af slutnoter er kun en af flere muligheder for at refererer information i artiklen. Andre systemer, herunder Forkortede fodnoter og Parentetisk referering, kan blive brugt efter skribentens ønske, så længe det følger vejledningen på Variation i referencermetoder.

Kun bestemte typer af materiale på Dansk Wikipedia kræver en indbygget reference. Der er intet krav om en reference efter hver eneste sætning, fordi flere sætninger kan bliver understøttet af samme slutnote. For råd om hvilket materiale der skal citeres, se vejledninger på Når du skal bruge indbyggede referencer, kriterier for en god artikel og Hvornår skal man refererer. For råd om hvordan man organiserer og formatterer bibliografiske referencer, se vejledningen på Referencer og eksempler på Referenceskabeloner.

Slutnoter er skabt ved at bruge Cite.php softwareudvidelsen. Denne udvidelse tilføjer HTLM-agtige elementer <ref>...</ref>, <references /> og <references>...</references>. Elementerne bruges også i fllere andre skabeloner; eksempelvis bliver det mere og mere almindeligt at bruge {{reflist}} i stedet for <references />, da det kan stilisere referencelisten.