Hjerting Kirke (Esbjerg Kommune)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hjerting Kirke
Hjerting kirke (Esbjerg).JPG
Hjerting Kirke
Generelt
Indviet September 1992
Geografi
Adresse Hjerting Byvej 13, 6710 Esbjerg V
Sogn Hjerting Sogn (Esbjerg Kommune)
Pastorat Hjerting Pastorat
Provsti Skads Provsti
Stift Ribe Stift
Kommune Esbjerg Kommune
Eksterne henvisninger
www.hjertingkirke.dk
Oversigtskort
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Hjerting Kirke. (Se også artikler, som begynder med Hjerting Kirke)

Hjerting Kirke, Hjerting Sogn i Esbjerg Kommune.

Sognet opstår[redigér | rediger kildetekst]

Hjerting Sogn blev udskilt fra Guldager Sogn i 1983. Men Hjerting by kendes tilbage fra middelalderen. Her var både fiskeleje og ladeplads. Den første dampskibstrafik til England udgik fra Hjerting, men snart overtog havnen i den nye by Esbjerg denne trafik. Allerede før 1983 havde man afholdt gudstjenester i Hjerting, selvom den manglede en egentlig kirke. Fra 1933 anvendte man en kirkesal, der lå på Gl. Guldagervej; en sal som usædvaneligt nok blev delt med den lokale metodistmenighed. Siden anvendtes en såkaldt vandrekirke, dvs. en træbarak, som siden er flyttet og nu anvendes som spejdercenter. Med Hjertings ekspansion fra 1960'erne som en forstad til Esbjerg, blev behovet for en egentlig kirkebygning stadig mere udtalt. I september 1992 kunne den nye kirke indvies.

Kirkebygningen[redigér | rediger kildetekst]

Kirken blev tegnet af arkitekten Alan Havsteen-Mikkelsen. Den fremstår i det ydre hvidkalket og med gråt blytag. I dens indre er den stærkt præget af et inventar skabt af den verdensberømte kunstner Robert Jacobsen.

Eksterne kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]