Robert Jacobsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Robert Julius Tommy Jacobsen (født 4. juni 1912 i København, død 26. januar 1993 i Taagelund) var en dansk kunstner, der var selvlært som skulptør og grafiker. Han er repræsenteret med skulpturer i museer og offentlige pladser over hele verden.

Han tilhørte gruppen af abstrakte kunstnere omkring den parisiske galleriejer Denise René. Jacobsen boede i Frankrig indtil 1969 og var professor ved Akademie der Bildenden Künste, München (1962-82) og ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i København (1976-1983). Han døede i 1993 på sit landsted i Taagelund ved Egtved. Hans første skulpturer er i træ og sten – men fra 1949 arbejdede Robert Jacobsen med jernskulpturer. Robert Jacobsen arbejdede tæt sammen med svigersønnen Bernard Léauté, som også var med i skabelsen af skulpturerne i Tørskind Grusgrav.

I 1983 udnævntes han til Kommandør af Dannebrog.

Hans skulpturer kan ses i Danmark i bl.a. Egtved, "Landskabsskulptur", i Tørskind Grusgrav, Louisiana (Humlebæk), Esbjerg Kunstmuseum, Kunstmuseet Trapholt (Kolding), Nordjyllands Kunstmuseum, i KøbenhavnNy Carlsberg Glyptotek, Statens Museum for Kunst, og på Axeltorv, "De syv aksler", og Aarhus Kunstmuseum.
For det franske postvæsen skabte han i anledning af det dansk-franske kulturår 1987-88 et frimærke Hommage à Léon Degand.[1]

I udlandet er Robert Jacobsen repræsenteret på museer:

Henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Robert JacobsenKunstindeks Danmark/Weilbachs Kunstnerleksikon