How to Create a Mind

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
How to Create a Mind: The Secret of Human Thought Revealed
Forfatter Ray Kurzweil
Sprog Engelsk
Emne(r)

Kunstig intelligens

Hjernen
Genre(r) Faglitteratur
Forlag Viking Penguin
Udgivelsesdato 2012
Sider 352
ISBN ISBN 978-0670025299
Forgænger The Singularity Is Near

How to Create a Mind: The Secret of Human Thought Revealed er en bog fra 2012 om hjernen, både den menneskelige og den kunstige af opfinderen og futurologen Ray Kurzweil. Kurzweil beskriver en række tanke-eksperimenter der, ifølge ham, viser at hjernen indeholder et hierarki af mønstergenkendere. Baseret på dette præsenterer han sin "Pattern Recognition Theory of Mind". Han siger, at neokortexen indeholder 300 mio meget generelle mønstergenkendende kredse og hævder, at de er ansvarlige for de fleste aspekter af den menneskelige tænkning. Han peger også på at hjernen er en "recursive probabilistic fractal", hvis kode er repræsenteret af 30-100 millioner bytes komprimeret kode i genomet.

Kurzweil forklarer derefter at en computer-udgave af dette design, kan bruges til at skabe en kunstig intelligens, der er mere kompetent end den menneskelige hjerne. Den ville anvende teknikker såsom skjulte Markov modeller og genetiske algoritmer, strategier Kurzweil har anvendt med succes i sine år som en kommerciel udvikler af software til talegenkendelse. Fordi kunstige hjerner vil kræve omfattende computerkraft, henviser Kurzweil til sin "law of accelerating returns", der forklarer hvordan de kombinerede effekter af eksponentiel vækst, vil kunne levere den nødvendige hardware i løbet af blot et par årtier.[1][2]

Ray Kurzweil, 2008.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "How to Create a Mind - About the Book". howtocreateamind.com. Hentet 7. november 2017. 
  2. ^ "How to Create a Mind: The Secret of Human Thought Revealed now available in paperback | KurzweilAI". www.kurzweilai.net. Hentet 7. november 2017. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]