I mine øjne

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Disambig bordered fade.svg Denne artikel omhandler et nummer af Rasmus Seebach. "I mine øjne" er også et nummer af Anne Linnet, se Jeg Er Jo Lige Her.
"I mine øjne"
Single af Rasmus Seebach
fra albummet Mer' end kærlighed
Udgivet 22. august 2011
Format Digital download
Genre Pop
Længde 4:14
Pladeselskab ArtPeople
Skrevet af Rasmus Seebach, Nicolai Seebach, Lars Ankerstjerne, Niels Brinck
Producer(e) Rasmus Seebach, Nicolai Seebach
Rasmus Seebachs singlekronologi

"Natteravn"
(2010)
"I mine øjne"
(2011)
"Millionær"
(2011)

"I mine øjne" er en sang af den danske sanger og sangskriver Rasmus Seebach, fra sangerens andet album Mer' end kærlighed. Singlen udkom den 22. august 2011 på ArtPeople. "I mine øjne" handler om sangerens kærlighed til sin familie, og modtog positive anmeldelser. Sangen genbruger melodien i omkvædet fra Nicolai Kielstrups sang "Vokseværk", da melodien har hængt fast i Seebachs hoved lige siden han skrev den. Grundidéen til "I mine øjne" opstod til en påskefrokost, hvor Rasmus Seebach betragtede sin familie og blev klar over, hvor meget han holder af dem, samtidig med at han blev tynget af dårlig samvittighed. Singlen gik direkte ind som nummer ét på single-, streaming- og airplay-listerne, og solgte over 15.000 downloads på én uge.[1] I midten af december modtog singlen dobbelt platin for 60.000 downloads, og er dermed Seebach's største hit til dato.[2] "I mine øjne" var den anden bedst sælgende single i 2011 i følge IFPI Danmark.[3]

Baggrund[redigér | rediger kildetekst]

"Den handler om min mor, om min familie, men skulle også gerne for hver enkelt komme til at handle om hans eller hendes venner, familie og kærester. Det er en sang om at huske at vende tilbage og om at holde fast."

— Rasmus Seebach om sangens budskab[4]

Sangen er skrevet efter en påskefrokost hos Rasmus' mor, hvor det gik op for sangeren hvor taknemmelig han er over at have sin mor, mormor, søster og bror i sit liv. På trods af glæden over sin familie blev Seebach også ramt dårlig samvittighed og sorg: "Som de fleste familier ser vi jo hinanden alt for lidt, der kommer hele tiden noget i vejen, og vi giver os for sjældent tid til at se hinanden dybt i øjnene og betro hinanden vores kærlighed, og alt det dybe, som aldrig kan blive banalt, når det er seriøst ment. I stedet pakker vi det ind i rosende vendinger om, at det har vel nok været en dejlig dag."[4]

Melodien i sangens omkvæd er taget fra sangen "Vokseværk" (2006) af MGP-vinderen Nicolai Kielstrup, der er skrevet af Jon Ørom, Lars Ankerstjerne, Nicolai Kielstrup og Nicolai og Rasmus Seebach.[5] Om melodien siger Rasmus Seebach, "Det stykke af melodien har jeg faktisk skrevet for syv år siden, og det har hængt fast i mit hovede lige siden. Der er ikke gået en uge, hvor jeg ikke har nynnet den. Melodien er nærmest magisk for mig. Jeg har altid ønsket selv at synge den, og pludselig gav det mening, da jeg satte mine egne ord på. Jeg holder virkelig meget af sangen nu." Nicolai Kielstrup er ifølge B.T. beæret over at Rasmus Seebach stadig synes hans sang er fed.[6]

Modtagelse[redigér | rediger kildetekst]

Jan Eriksen fra B.T. gav sangen fem ud af seks stjerner og skrev, "Sangen, ordene og melodien er umiskendelig unge Seebach. Samtidig peger den fremad. Det begynder egentlig overraskende. Finurligt og fnuglet produceret i verset, melodien i omkvædet til gengæld insisterende skamløst catchy. POP og kun pop." Anmelderen roste den sympatiske tekst, der ifølge Eriksen handler om "kærligheden til familien", der på trods af at være en privat historie ikke virker "kalkuleret eller klamt".[7] Nick Hvidtfeldt fra Poplick gav "I mine øjne" positiv kritik med ordene "Vi har her at gøre med endnu en gedigen Seebach-schlager, der handler om stjernens altoverskyggende kærlighed til sin familie. Det er letfordøjelig pop i samme selvudleverende tråd som på debutalbummet, og det er præcis, hvad det skal være." Selvom om sangeren ifølge anmelderen "indimellem balancerer på grænsen til klichéer", er det netop dette der gør sangen relevant da alle kan relatere til den.[8]

Spor[redigér | rediger kildetekst]

  1. "I mine øjne" – 4:14

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Høeg, Henning) (3. september 2011). "Rasmus Seebach er på toppen". B.T. Hentet 3. september 2011.
  2. ^ "Certificeringer | ifpi.dk". IFPI Danmark. Hentet 19. december 2011.
  3. ^ "Track Top-50". Hitlisten. IFPI Danmark & Nielsen Music Control. Arkiveret fra originalen 11. marts 2012. Hentet 11. marts 2012.
  4. ^ a b "Rasmus Seebach på vej med ny sang!". Radio ABC. 24. august 2011. Arkiveret fra originalen 26. november 2012. Hentet 24. august 2011.
  5. ^ "ACE Title Search - VOKSEVAERK". ASCAP. Arkiveret fra originalen 25. august 2011. Hentet 24. august 2011.
  6. ^ Nygaard, Kristian Dam (22. august 2011). "Lyt selv - Er Seebachs nye single genbrug?". B.T. Hentet 24. august 2011.
  7. ^ Eriksen, Jan (19. august 2011). "Rasmus Seebach gør det igen". B.T. Hentet 24. august 2011.
  8. ^ Hvidtfeldt, Nick (24. august 2011). "Seebach rammer helt rigtigt med sin nye single". B.T. Hentet 24. august 2011. (Webside ikke længere tilgængelig)
  9. ^ "I Mine Øjne - Single by Rasmus Seebach - Download I Mine Øjne - Single on iTunes". iTunes Store. Hentet 24. august 2011.