Innhavet (fjord)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kaldvågfjorden
Innhavet set fra Straumsnesøya.
Innhavet set fra Straumsnesøya.
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Hamarøy
Kommuner (Fylker) Nordland
Område Vestfjorden, Salten
Type fjord
Maks. længde 13,8 km
Maks. dybde 160 meter
Oversigtskort

Innhavet er en fjordarm nordøst for Sagfjorden og Kaldvågfjorden i Hamarøy i Nordland fylke i Norge.

Dette indhav har indløb fra Sagfjorden gennm Røttangsstraumen i syd og fra Kaldvågfjorden gennem Kaldvågstraumen i nordvest. Begge strømmene går mellem fastlandet og Finnøya. Mellem indløbene er der ca. 9,9 kilometer. Fjorden går i nordøstlig retning fra Rødtangen til Hillingan, og fortsætter mod nord, før den går vestover til Kaldvågstraumen. Herfra er der en arm videre i nordvestlig retning til Kaldvåg. Med denne arm er lengden på Innhavet ca. 13,8 kilometer.[1]

Der er flere vige og bugter ind mod fastlandet i øst: Karpollen mellem Straumsnesøya og Klubben, Sagpollen (syd) mellem Klubben og Hillingan og Sagpollen (nord) mellem Hillingan og Sommarset. Landområderne omkring Trollpollen er beskyttet som naturreservat, mens Varpelva har udløb i Varpvågen læengere mod nord.

Traséen til Fylkesvej 662 følger den sydlige del af Innhavet over Straumsnesøya til broen over Røttangsstraumen, og Europavej E6 går langs Sagpollen.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Innhavet på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi