Inuit Circumpolar Council

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se ICC.
Kortet viser placeringen af ICC medlemmer.

Inuit Circumpolar Council (ICC) er en international ikke-statslig organisation, en INGO, som repræsenterer ca. 160.000 inuitter fra de arktiske områder i Grønland, Canada, Alaska (USA) og Chukotka (Rusland). ICC skiftede navn fra Conference til Council i 2002.

ICC's målsætning er, at styrke enheden mellem de arktiske inuitter, at kæmpe for inuitternes rettigheder og interesser i internationale sammenhænge, at styrke inuitkultur, at opnå fuld aktiv deltagelse i den politiske, økonomiske og sociale udvikling i de respektive hjemlande, at udvikle og kæmpe for politiske initiativer til at beskytte af det arktiske miljø samt at kæmpe for anerkendelsen af rettigheder for alle oprindelige folk. Dette gøres blandt andet via deltagelse i Arktisk Råd, hvor ICC har status som såkaldt "permanet deltager", dvs. de har konsultationsret men ikke stemmeret.

I Grønland har ICC kontor i hovedstaden, Nuuk. Den nuværende præsident for ICC-Greenland er Carl Christian Olsen. Den nuværende formand for ICC International er Aqqaluk Lynge (2010-2014), som tidligere har været formand for ICC-Greenland. Aqqaluk Lynge, som var med til at stifte partiet Inuit Ataqatigiit (IA), sad desuden tidligere som næstformand i FN's Permanente Forum for Oprindelige Folk (UN Permanent Forum on Indigenous Issues, UNPFII) fra 2004-2007.

Inuit Circumpolar Council modtog i 1996 Nordisk Råds Natur- og Miljøpris.


Tekst til overskrift[redigér | redigér wikikode]

Referencer

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | redigér wikikode]