Jøssundfjorden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jøssundfjorden
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Flatanger
Kommuner (Fylker) Trøndelag
Område Nord-Trøndelag
Type fjord
Maks. længde 13,5 kilometer
Oversigtskort

Jøssundfjorden er en fjord i Flatanger, Trøndelag fylke i Norge. Den er 13,5 km lang, og den største dybde er 233 meter.[1]

Fjorden har indløb mellem Smo i vest og Skrotten i øst. Bygden Hårnes ligger på vestsiden lige indenfor indløbet. Ved Håneset drejer fjorden mod øst, og bliver bredere med flere vige i både nord, øst og sydøst. Kilgapet går nordover til gården Kilan, mens Vedvika går østover til gården med same navn. Selve fjorden fortsætter mod syd-sydøst, og i denne del er der kun en isoleret, vejløs gård langs vestsiden før Jøssund i enden af fjorden.[2]

Fylkesvej 491 går langs dele af fjorden i syd, mens Fylkesvej 492 går langs dele af fjorden i vest længere ude.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Den Norske los. Bind 4: Farvannsbeskrivelse Statt-Rørvik. Stavanger: Norges sjøkartverk. 1992. s. 322. ISBN 82-90653-09-3.
  2. ^ Jøssundfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi