Jacques Basnage

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Jacques Basnage.

Jacques Basnage (165323. september 1723) var en fransk reformert teolog.

Basnage blev født i Rouen. Efter at have studeret i Saumur,Genève og Sedan blev han præst i sin fødeby; men ved det nantiske edikts ophævelse i 1685 blev han fordrevet til Holland, hvor han 1691 blev præst i Rotterdam og 1709 i Haag.

Generalstaterne udnævnte Basnage til historiograf og overdrog ham flere diplomatiske hverv. Selv den franske regering brugte ham ved underhandlinger med Holland, og da den frygtede en ny opstand af Cevennerprofeterne, henvendte den sig ikke forgæves til Basnage.

Af hans Værker må nævnes Histoire de l’église (I-II, 1699 og senere), hvor han tager sigte på Bossuets opfattelse af kirkehistorien, og Histoire de la religion des juifs (1707).

Litteratur[redigér | redigér wikikode]

  • Mailhet, Jacques Basnage [Genève 1881]).


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.