Jan Schaffrath

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jan Schaffrath
Personlig information
Født 16. marts 1971 (53 år) Rediger på Wikidata
Berlin Rediger på Wikidata
Land Tyskland Rediger på Wikidata
Disciplin Cykelsport Rediger på Wikidata
Professionelle hold
ÅrHold Rediger på Wikidata
1997–2005Deutsche Telekom
Del af Portal:Cykling
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Jan Schaffrath (født 17. september 1971 i Berlin, Tyskland) er en tidligere tysk professionel cykelrytter og tidligere sportslig leder på Team High Road.

Den 1,87 meter høje Schaffrath blev professionel på Deutsche Telekom i 1997, og var en trofast hjælperytter for holdet i ni sæsoner. Sammen med Erik Zabel, Jan Ullrich, Rolf Aldag og Steffen Wesemann, var han en af de store kontinuitetsbærere på Telekom i denne periode. Schaffrath var ofte en af Zabels vigtigste hjælpere, og gennem at køre udbrud ind og holde feltet samlet ind mod opløbet bidrog han til mange af Zabels utallige sejre i den rosa trøje.

Schaffrath deltog 3, 2 og 1 gange i henholdsvis Vuelta a España, Giro d'Italia og Tour de France. I Touren endte han på en 139. plads sammenlagt i 1999. Han går ofte under kaldenavnet Schaffi.

Efter sæsonen 2005 stoppede Jan Schaffrath overraskende på holdet og fulgte med sin gode ven Zabel til Team Milram, hvor han 1. januar 2006 blev sportslig leder. 17. oktober samme år, blev Schaffrath løst fra kontrakten på grund af personlige årsager. Kun en dag senere blev det offentliggjort at han havde fået nyt job som sportslig leder på T-Mobile Team, [1] en stilling han har haft siden.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Schaffrath goes back to T-Mobile".{{cite web}}: CS1-vedligeholdelse: url-status (link)

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


CyklingSpire
Denne biografi om en tysk cykelrytter er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.