Spring til indhold

Jason Crump

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jason Crump
Personlig information
Født6. august 1975 (48 år) Rediger på Wikidata
Bristol, Storbritannien Rediger på Wikidata
FarPhil Crump Rediger på Wikidata
FamilieNeil Street (bedstefar) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
BeskæftigelseSpeedwaykører Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Jason Phillip Crump (født 6. august 1975 i Bristol, England) er en australsk speedwaykører. Han er tredobbelt verdensmester i speedway og tidligere U/21-verdensmester.

Overblik over Crumps karriere[redigér | rediger kildetekst]

Crump vandt sin første større juniortitel i 1990, da han blev australsk U/16-mester og han fortsatte med at stige på ranglisterne til han blev U/21-verdensmester i 1995. Samme år fik han debut ved et speedwaygrandprix, da han fik et wildcard til det britiske grandprix, her vandt han de første tre løb, men tabte i B-finalen og blev nr. 8 sammenlagt.

Sin første grandprixsejr fik han i 1996 – igen i det britiske grandprix. Dette gang som fast kører i grandprixserien. Han vandt Speedway World Team Cup i 1999. og den nye Speedway World Cup yderligere to gange med det australske landshold – nemlig i 2001 og 2002.

Crump fik sin første individuelle VM-titel i 2004, da han vandt to af de ni grandprixer i den sæson. Han dominerede 2006sæsonen, da han vandt fire ud af ni grandprixer, da han tog VM-titlen anden gang.

Han begyndte sin europæiske klubkarriere i Poole Pirates i 1991. Han var med til at vinde "the treble", da han med Peterborough Panthers vandt både Elite Leage, Elite League Knockout og Craven Shields.

Han kørte for Belle Vue Aces i fem sæsoner indtil slutningen af 206. I 2007 kørte han for Poole Pirates i den britiske Elite League. Derefter returnerede han til belle Vue i 2008, hvor han underskrev en toårig kontrakt. I oktober 2008 annoncerede han dog, at han ikke villekøre i Elite League i 2009, fordi han ville køre færre løb og koncentrere sig om grandprixserien. Han vendte dog tilbage til Belle Vue i august 2009, for at hjælpe den mod i kampen mod nedrykning. Men han endte med at styrte under et løb, da han fik skader på venstre arm og skulder

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]