Jean Ferrat

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jean Ferrat
Jean Ferrat (chanteur).jpg
Information
Født 26. december 1930 Rediger på Wikidata
Vaucresson Rediger på Wikidata
Død 13. marts 2010 (79 år) Rediger på Wikidata
Aubenas Rediger på Wikidata
1980

Jean Ferrat (født Jean Tenenbaum) (26. december 193013. marts 2010) var en fransk singer-songwriter og digter.

Jean Ferrat blev født i Vaucresson, Hauts-de-Seine, som den yngste af fire børn fra en beskeden jødisk familie, der flyttede til Versailles i 1935. Hans russiske far blev deporteret til Auschwitz under krigen, hvor han senere døde. Senere droppede Jean Ferrat ud af skolen for at hjælpe familien.

Hans første grammofonplade blev udgivet i 1958, dog uden nogen stor succes. Det var først i 1959, at hans karriere begyndte at blomstre da han begyndte at arbejde sammen med Gérard Meys. I 1960 udgav han sin anden single "Ma Môme".

I 1961, blev han gift med Christine Sèvres, som hjalp ham med at udføre nogle af hans sange, senere mødte han Alain Goraguer, som blev arrangør for hans sange. Hans debutalbum, Deux Enfants du Soleil, blev udgivet senere samme år.

I 1990 modtog han en pris fra Société des auteurs, compositeurs et éditeurs de musique, (SACEM) den franske sammenslutning af sangskrivere, komponister og musikforlag.

Den 13. marts 2010 døde han efter lang tids sygdom. Han blev 79 år.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

FrankrigSpire
Denne biografi om en franskmand er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi