Jens Hammershøi Vittrup

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jens Hammershøi Vittrup (født i 1966) er en tidligere dansk sergent i hæren, der den 22. februar 1992 dræbte den 22-årig medicinstuderende Betina Kjær Jørgensen med knivstik udenfor hendes hjem i Ungbo-kollegiet i Odense.[1] Jørgensen blev fundet voldtaget, forsøgt kvalt, slået i ansigtet med knytnæve og dræbt med knivstik i halsen. De to kendte ikke hinanden før drabet. Kriminalpolitiet var i første omgang på bar bund, og i løbet af de kommende uger blev der foretaget hundredvis af afhøringer - ligesom en del mænd i alle aldre blev bedt om at afgive en blodprøve. Tre dråber blod på offerets bukser var senere med til at fælde den dengang 26-årig Vittrup.[2]

Han forklarede senere politiet, at han begik drabet, fordi han den dag 'var vred på hele verden', efter han var blevet sagt op fra sin læreplads og kasseret af Fremmedlegionen.[3] Den 1. april 1993 blev Hammershøi Vittrup idømt fængsel på livstid for drabet og voldtægten.

Bibliografi[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Camilla Qvistgaard Dyssel (27. april 2012). "Livstidsdom: Se hvem der ellers er idømt landets hårdeste straf". Fyens Stiftstidende.
  2. ^ Hanne Füchsel (6. januar 2003). "Hårdt ramt familie". Ekstra Bladet.
  3. ^ Anton Rasmussen, Cordelia Weber (21. januar 2010). "Betina Jørgensen Kjær, 22. februar 1992". Ekstra Bladet.