Jens Nauntofte

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Stop hand nuvola.svg Autobiografi
(Dele af) denne artikel er eller antages at være en selvbiografi. Det er imod Wikipedias normer og betyder, at artiklen helt eller delvis bør omskrives af en uafhængig person eller slettes. I mellemtiden anbefaler vi læserne at tage dette med i betragtning under læsningen.
Broom icon.svg Der er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket muligvis er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres i artiklen.
Question book-4.svg
Broom icon.svg Formatering
Denne artikel bør formateres (med afsnitsinddeling, interne links o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Jens Nauntofte
Jens Nauntofte.jpg
Jens Nauntofte, 2012
Født 8. oktober 1938 (78 år)
Fødested i Viborg, Midtjylland
Nationalitet Danmark Dansk
Profession journalist, forfatter og foredragsholder
Ægtefælle Maria Stenz (1982-)

Jens Nauntofte (8. oktober 1938 i Viborg) er en dansk journalist, forfatter og foredragsholder. Han var fra 1969-1973 ansat ved dagbladet Information samtidig med, at han studerede historie ved Københavns Universitet. Fra 1977-2008 ansat ved Danmarks Radio. Siden 27. januar 1982 gift med skuespilleren Maria Stenz. Jens Nauntofte er kendt for sine tv-dokumentarudsendelser i DR, og for mange år som studievært og medredaktør på TV-avisens udenrigsprogram "Horisont". Jens Nauntofte har udgivet 17 bøger om udenrigspolitik – særligt Mellemøsten og Tyskland .

Freelance udenrigskorrespondent[redigér | redigér wikikode]

I 1975 opholdt Nauntofte sig som freelandekorrespondent i Sydvietnam under Vietnam-krigens afslutning, om hvilken rapporterede til fem nordiske aviser, deriblandt Information og det svenske Dagens Nyheter.

Karriere i DR[redigér | redigér wikikode]

Fra 1977-88 var Nauntofte fastansat i DR som redaktør i Kultur- og Samfundsafdelingen, hvor han var med til at starte udenrigsprogrammet "Udefra" og det politiske radiomagasin "Orientering". I 1988 skiftede Nauntofte til TV-Avisen, hvor han arbejdede som reporter og studievært, senere medvirkende han sammen med Leif Davidsen at genskabe udenrigsprogrammet "Horisont". Fra 1999-2004 var Nauntofte udenrigskorrespondent for TV-Avisen med base i Berlin og København.

Tiden efter DR[redigér | redigér wikikode]

Jens Nauntofte lever i dag af journalistik og medierådgivning. Han producerer kortfilm og dokumentarfilm gennem sit eget produktionsselskab og skriver endvidere kommentarer og artikler i bl.a. Politiken og Information. Desuden er han rejseleder på rejser til Vietnam, Mellemøsten og Berlin.

Kritik[redigér | redigér wikikode]

I serien Jagten på de røde lejesvende i DR afsnittet fra den 19. september og den 26. september 2010 blev Nauntofte udspurgt om han i sit virke som journalist i DR havde gået kommunismens ærinde i Vietnamkrigen. Det afviste han og forklarede at hans bog "Gul Stjerne over Vietnam" var skrevet, før han blev ansat i DR. Vietnamkrigen sluttede i 1975 og Nauntofte blev ansat ved DR 1.januar 1977.

Mellemøsten[redigér | redigér wikikode]

Jens Nauntofte er kendt for sin indsigt i mellemøstlige forhold, et område som han har studeret siden 1961-62, hvor han boede et år i Israel og derefter tog på et-årig studierejse rundt i den arabiske verden. Han har boet i Egypten i 1973, og var i 1985-86 gæsteforsker ved Georgetown Universitetets afdeling for arabiske studier. Nauntofte har skrevet en række bøger om Mellemøsten og holder hyppigt foredrag for erhvervslivet, højskoler og foredragsforeninger om emnerne: Mellemøsten, Israel og Palæstinenserne, Det Arabiske Forår, Islam, Terrorismen siden 11.september 2001, USA og Europa/Mellemøsten.

Hædersbevisninger[redigér | redigér wikikode]

Han modtog i 2001 DR-TV's jubilæumspris for journalistik og reportage i 50-året for dansk TV's fødsel. Jens Nauntofte er medlem af Eventyrernes Klub.

Forfatterskab[redigér | redigér wikikode]