Jermyn Street

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Jermyn Street i vinteren 2009.

Jermyn Street er en ensrettet gade i St. James'-området i City of Westminster i London, beliggende syd for og løbende parallelt med Piccadilly.

Gaden er kendt for næsten udelukkende at bestå af eksclusive butikker målrettet det mandlige tøjmarked, og for sine lokale skjorte-, sko- og støvlemagere samt herreekviperingsforretninger, der for manges vedkommende har eksisteret og virket i gaden siden slutningen af det 19. århundrede. Blandt skomagerne, der har butikker i gaden, er Edward Green og Church's. Skjortemagerne Turnbull & Asser, Hawes & Curtis, Thomas Pink, Harvie & Hudson, Charles Tyrwhitt og T. M. Lewin har alle butikker i gaden. Større mærker som Hackett og DAKS ligger der ligeledes.

Andre notable virksomheder i Jermyn Street er bl.a. barberen Geo.F. Trumper, cigarbutikkerne Davidoff og Alfred Dunhill, såvel som Storbritanniens ældste ostebutik Paxton & Whitfield, der har drevet virksomhed dér siden 1797.

Tramp Nightclub og Jermyn Street Theatre, West Ends mindste teater med 70 siddepladser, er andre notable steder i gaden.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Englands geografiSpire
Denne artikel om Englands geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

Koordinater: 51°30′30.22″N 0°8′12.87″V / 51.5083944°N 0.1369083°V / 51.5083944; -0.1369083