Jive Records

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jive Records
Hovedselskab Sony Music Entertainment
Grundlagt 1981
Nedlagt 2011
Grundlægger Clive Calder
Distributør RCA Music Group (USA)
RCA Records (Internationalt)
Genre Varieret
Lokalitet New York City, New York
Land USA
Webside jiverecords.com

Jive Records var et amerikansk pladeselskab under RCA Music Group, med hovedsæde i New York City. Navnet var inspirerert af Township Jive, en sydafrikansk musik- og dansestil.[1] Selskabet var primært kendt for en række succesfulde hip hop artister i 1980'erne, og popartister og boybands i slutningen af 1990'erne.

Jive Records fungerede som et uafhængigt selskab indtil 2002, da Bertelsmann Music Group opkøbte hovedselskabet Zomba for 2,74 milliarder amerikanske dollars. Det var på daværende tidspunkt det største opkøb nogensinde af et uafhængigt pladeselskab der blev distribueret af et stort pladeselskab. I oktober 2011 blev Jive Records lukket (sammen med J Records og Arista Records), og alle dets artister blev flyttet til RCA Records under Sony Music.[2] De bedst sælgende artister på Jive var på verdensplan Backstreet Boys, 'N Sync, og Britney Spears.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ History of Zomba Records Ltd. – FundingUniverse
  2. ^ Halperin, Shirley (7. oktober 2011). "RCA's Peter Edge, Tom Corson on the Shuttering of Jive, J and Arista". Billboard.biz. Hentet 8. januar 2012.

Ekstern henvisning[redigér | rediger kildetekst]

Pladeselskaber og musikstudierSpire
Denne artikel om pladeselskaber og musikstudier er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Musik