Joakim Thåström

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Joakim Thåström
Joakim Thastrom.jpg
Joakim Thåström i 2008
Information
Født Sven Joachim Eriksson Thåström
20. marts 1957 (63 år)
Vantörs församling, Stockholm, Sverige
Stockholm Rediger på Wikidata
Oprindelse Stockholm, Sverige
Genre Punk, Rock, Industrial
Aktive år 1977-
Associeret med Ebba Grön, Rymdimperiet, Imperiet, Peace, Love & Pitbulls
Instrumenter
Guitar
Eksterne henvisninger
thastrom.se

Joakim Thåström (født Sven Joachim Eriksson Thåström den 20. marts 1957 i Vantörs församling) er en svensk musiker, sanger og komponist, der er kendt som soloartist og som tidligere som sanger og guitarist i grupperne Ebba Grön og Imperiet.

Joakim Thåström begyndte sin musikerkarriere i punkbandet Ebba Grön (1977-83) og var i 1981 med ved etableringen af Rymdimperiet, senere Imperiet.

Joakim Thåström blev dog træt af berømmelsen i Sverige og flyttede først til Amsterdam og derefter til Vesterbro i København, hvor han boede i nogle år. I perioden fra 1992-1997 var han en del af industrial/technobandet Peace, Love & Pitpulls, hvis sværttilgængelige sound dog ikke tiltrak et specielt stort publikum.

Efter at have støjet sig igennem livet i forskellige grupper er den nu modne solokunstner Thåström blevet mere afdæmpet. Stilen i dag er såkaldt skeletrock ( à la Nick Cave og Tom Waits), hvor der frem for fræsende skærebrænderlyde nu bydes på livskloge og lettere resignerede fortællinger fra erindringsbanken henover sagtmodige klavertoner og jordnære akustiske guitarakkorder. Bl.a. på 'Skebokvarnsv.209' fra 2005 – et album opkaldt efter det boligkompleks i Stockholm, hvor han voksede op.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Albums[redigér | redigér wikikode]

Noter[redigér | redigér wikikode]


Denne artikel stammer hovedsagelig fra DR's musikleksikon. Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet helt erstattet af anden tekst, bedes denne skabelon venligst fjernet.