Jobzonen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDenne side er foreslået omskrevet
– da en skribent har vurderet at indholdet ser ud til at være skrevet af en person, der må formodes ikke at kunne holde et neutralt synspunkt i sin vurdering af artiklens indhold og/eller relevans. Læs mere om hvilke typer af artikler, du normalt skal afholde dig fra at skrive hér: Typer af selvbiografier.

Jobzonen er Danmarks første online jobportal. Jobzonen blev lanceret d. 4. oktober 1998[1] og er i dag en af Danmarks største online jobportaler[2] ejet af JP/ Politikens Hus.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Initiativtageren var det, der dengang hed Berlingske Online og som senere kom til at hedde Metropol Online (ejet af det Berlingske Officin, JydskeVestkysten og Århus Stiftstidende). JobZonen var, sammen med BilZonen, BoligZonen og Gul&Gratis, Metropol Onlines satsning på online annoncemarkedspladser.

I 2001 indgik Metropol Online og Jyllands-Posten et økonomisk samarbejde (joint venture) og Jobzonen som aktieselskab blev en realitet d. 1. august 2001. Jyllands-Posten og Politiken fusionerer ved årsskiftet til 2003[3]. I maj 2003 indtrådte også TV 2 i ejerkredsen. Jobzonen beskæftiger på det tidspunkt ca. 36 medarbejdere.

Nye ejere og ny strategi[redigér | redigér wikikode]

1. juli 2013 overtager JP/POLITIKENS HUS ejerskabet af Jobzonen.dk og køber majoritetsejeren Berlingske Media og TV 2 ud. Som et led i en ny retning for ejeskabet, får Jobzonen i december 2013 ny identitet, logo og hjemmeside. Jobzonen går fra at være et udviklingshus, med interne udviklere, til at være et kommercielt hus, hvor udviklingen af platformen er outsourcet. Jobzonens slogan er herefter, og i dag, ”Smag på fremtiden”, og det karakteristiske friske blå æble, Jobzonens logo, bliver også lanceret i forbindelse med den nye identitet. I 2014 lancerer Jobzonen en job app[4] til smartphones og tablet

Jobzonens søsterportaler[redigér | redigér wikikode]

I januar 2015 lancerer Jobzonen Vihoo.dk[5] – en nicheportal kun for vikarjobs og vikariater. Jobbene på Vihoo kommer fra vikar-og rekrutteringsbureauer, der alle er medlemmer af enten Vikarbureauernes Brancheforening eller brancheforeningen VikarBranchen.

Samarbejdspartnere i mediebranchen[redigér | redigér wikikode]

Jobzonen samarbejder i dag med en række af landets største nyhedsmedier, herunder Jyllands-Posten, Politiken, Ekstra Bladet, Metroxpress og Kristeligt Dagblad, samt mange lokale medier, både med online- og printannoncering.

Jobzonen i dag[redigér | redigér wikikode]

I dag har Jobzonen hovedsæde på Rådhuspladsen i JP/Politikens Hus. Her sidder størstedelen af medarbejderne, men Jobzonen har også en afdeling i Jylland, i Viby, Århus, hvor Jyllands-Postens hovedsæde også ligger. I januar 2013 tiltræder Henriette Rhod Lassen som administrerende direktør[6]. Jobzonen beskæftiger, i 2015, 25 medarbejdere.

Refernecer[redigér | redigér wikikode]