Joe Ball

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Joe Ball
Joseph D. Ball.jpg
Personlig information
Pseudonym "Alligatormanden", "Slagteren fra Elmendorf" og "Blåskæg fra Sydtexas".
Født Joseph D. Ball
6. januar 1892Rediger på Wikidata
Ukendt
Død 23. september 1938 i Elmendorf, Texas
ElmendorfRediger på Wikidata
Dødsårsag Selvmord
Kriminalitet
Antal ofre 20
Periode 1930'erne
Arresteret Undslap ved at begå selvmord
Straf Ukendt
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Joseph D. (Joe) Ball (7. januar 189623. september 1938) var en amerikansk seriemorder, også kendt som "Alligatormanden", "Slagteren fra Elmendorf" eller "Blåskæg fra Sydtexas". Han siges at have dræbt mindst 20 kvinder i 1930'erne.

Efter at have kæmpet i Europa under Første Verdenskrig begyndte Ball sin karriere som bootlegger (En som sælge ulovligt spiritus). Efter at forbuddet mod salg af spiritus i USA blev ophævet åbnede Ball en lille bar i Texas. Han byggede en dam omkring den som indeholdte fem alligatorer. Rygtet siger, at han hovedsagelig fodrede alligatorerne med levende hunde og katte.

I den by Ball levede i i Texas begyndte kvinder i området at forsvinde på mystisk vis. To betjente fra den nærliggende politistation besøgte Ball på hans værtshus for at udspørge ham om kvindernes forsvinden. Ball reagerede ved at trække en pistol frem fra kasseapparatet og skyde sig selv med en kugle gennem hjertet (nogle kilder rapporterer, at han skød sig selv i hovedet)[kilde mangler] .

En lokal håndværker tilstod at han og en mand ved navn Clifford Wheeler havde hjulpet Ball af med ligene af to af de kvinder, han havde dræbt. Wheeler førte politiet til resterne af Hazel Brown og Minnie Gotthard. Han fortalte desuden myndighederne, at Ball havde myrdet mindst 20 andre kvinder, men at alligatorerne havde spist nogle af dem. Der er aldrig blevet fundet håndgribelige beviser på, at alligatorerne rent faktisk spiste nogle af Balls ofre.

Kun få skriftelige kilder findes fra dengang. Avisredaktør Michael Hall undersøgte Balls historie i 2002 og udgav sine resultater i avisen Texas Monthly.

Filmen "Eaten Alive" af Tobe Hooper var inspireret af Joe Ball.