Johann Christian Lobe

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Johann Christian Lobe.
Johann Christian Lobe.

Johann Christian Lobe (30. maj 179727. juli 1881) var en tysk komponist og musikforfatter.

Lobe var oprindelig fløjtespiller og optrådte allerede 1811 i Gewandhaus-koncerterne (Leipzig). Senere virkede han som bratschist og musiklærer i Weimar indtil 1846, da han overtog ledelsen af Allgemeine Musikalische Zeitung og flyttede til Leipzig, hvor han virkede som skribent og lærer til sin død.

Lobes kompositioner (symfonier, operaer, ouverturer og forskellige sager for fløjte) er ganske glemte; derimod er hans navn som musikforfatter bevaret navnlig ved det omfangsrige værk Lehrbuch der musikalischen Komposition (4 bind, 6. oplag ved Hermann Kretzschmar, 1900); endvidere kan fremhæves Kathechismus der Musik (28 oplag), Kathechismus der Kompositionslehre (7 oplag, 1902), Musikalische Briefe og flere.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Denne artikel stammer hovedsagelig fra Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.
Hvis den oprindelige kildetekst er blevet erstattet af anden tekst – eller redigeret således at den er på nutidssprog og tillige wikificeret – fjern da venligst skabelonen og erstat den med et
dybt link til Salmonsens Konversationsleksikon 2. udgave (1915–1930) som kilde, og indsæt [[Kategori:Salmonsens]] i stedet for Salmonsens-skabelonen.