Johannes Steenfeldt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gnome globe current event.svgDenne artikel eller dette afsnit er forældet
Se artiklens diskussionsside eller historik.
Kopieret tekst fra gammelt opslagsværk, og det er rimeligt at formode at der findes nyere viden om emnet. Hvis teksten er opdateret, kan denne skabelon fjernes.
Clockimportant.svg
Johannes Steenfeldt
Johannes Eilert Steenfeldt by Louis Aumont.jpg
Johannes Eilert Steenfeldt malet af Louis Aumont
Personlig information
Født 31. marts 1799Rediger på Wikidata
Død 26. december 1861 (62 år)Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Kunstmaler, tegnerRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Johannes Eilert Steenfeldt (31. marts 1799 i Korup ved Odense26. december 1861 i København) var en dansk naturhistorisk tegner,

Johannes Steenfeldt var Søn af Sognepræst til Korup og Ubberød i Fyn Peter August Steenfeldt og Cathrine Marie født Dall. Som landkadet blev han tunghør og måtte opgive den militære vej. Han lærte derefter landbrug, men hans interesser koncentrerede sig mere og mere om tegning og maling. Da prins Christian i 1825 tilfældig havde set hans arbejder, skaffede han ham friplads på Kunstakademiet og ansatte ham som tegner ved sit naturhistoriske kabinet. De afbildninger, Steenfeldt her leverede af konkylier, var af en enestående finhed og nøjagtighed, men værket, hvortil de vare bestemte, udkom aldrig. Ved Christian 8.’s Død fik han sin Afsked, da Frederik 7. ikke havde arvet faderens interesse for naturvidenskaberne, men erholdt dog en årlig understøttelse. En ildebrand, som hjemsøgte hans bolig 1856, virkede så skadelig på hans helbred, at han år for år hensygnede og døde 26. december 1861. 1832 ægtede han Dorothea Bolette Folsted (1809-1876), datter af ankersmed M.P. Folsted.


Denne artikel bygger hovedsagelig på biografi(er) af Jonas Collin i 1. udgave af Dansk Biografisk Leksikon, 16. bind, side 307,udgivet af C.F. Bricka, Gyldendal (1887–1905).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.

Når en omskrivning af teksten til mere nutidig sprog, og wikificeringen er foretaget, skal der anføres en reference med henvisning til forfatteren og den relevante udgave af DBL, jf. stilmanualen, dette angives som f.x:
{{Kilde |forfatter=Navn |titel=Efternavn, Fornavn |url=http://runeberg.org/dbl/... |work=[[Dansk Biografisk Leksikon]] |udgave=1 |bind=I til XIX |side=xxx |besøgsdato=dags dato}}
og herefter indsættelse af [[Kategori:Artikler fra 1. udgave af Dansk biografisk leksikon]] i stedet for DBL-skabelonen.

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]