John Browning

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgMaskinoversættelse og/eller tvivlsomt indhold
Denne sides indhold bærer præg af at være en maskinoversættelse og/eller meget dårligt og uklart formuleret (også kaldet "dåsedansk"). Det vurderes at sproget er så dårligt og eventuelt forkert eller til at misforstå, at det bør omskrives eller oversættes på ny. Du kan hjælpe med at oversætte til korrekt dansk i denne og lignende artikler.
Hvis dette ikke sker inden for kort tid, kan en sletning komme på tale.
Se evt. denne sides diskussionsside eller i artikelhistorikken.
John Browning

JohnBrowning.jpeg

Personlig information
Født 23. januar 1855Rediger på Wikidata
OgdenRediger på Wikidata
Død 26. november 1926 (71 år)Rediger på Wikidata
LiègeRediger på Wikidata
Dødsårsag HjerteinsufficiensRediger på Wikidata
Gravsted OgdenRediger på Wikidata
Far Jonathan BrowningRediger på Wikidata
Barn Val A. BrowningRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Opfinder, våben-designer, designerRediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Udmærkelser National Inventors Hall of FameRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

John Moses Browning (født 23. januar 1855 i Ogden, Utah, død 26. november 1926) var en amerikansk våbendesigner, som har udviklet mange forskellige slags våben, både militære og civile våben, patroner, og våbendele, mange af disse opfindelser eller designs er stadig i brug hele verden over. Han er blevet udnævnt til at at være den mest succesfulde våbendesigner nogensinde, og har patent på mere end 128 forskellige våben. Han lavede sit første våben i en alder af 13 år, i sin fars våben butik, og derefter fik han sit første patent på et våben i 7. oktober 1879 i en alder af 24.

Han opfandt eller lavede markante forbedringer til alle single-shot, lever-action, og pump-action, rifler og shotguns. Han opfandt også de første gas-operative maskin pistoler, som Colt–Browning Model 1895.

En af Browning's mest succesfulde designs inkludere Colt M1911, Browning Hi Power pistol, M1917 .30 caliber water-cooled og M1919 .30 caliber air-cooled machine guns, M2 .50 caliber machine gun, Browning Automatic Rifle, og til sidst Browning Auto-5 semi-automatic shotgun. Nogle af de her våben bliver stadig brugt og lavet i dag, dog med små ændringer, i f.eks i udseendet. Dog er hans våben nogle af de mest kopirede i hele verden.