John Dalton (musiker)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
John Dalton
John Dalton (i forgrunden ved mikrofonen) med The Kast Off Kinks
Information
Født 21. maj 1943 (80 år) Rediger på Wikidata
Enfield, Storbritannien Rediger på Wikidata
Statsborger Storbritannien Rediger på Wikidata
Sprog Engelsk Rediger på Wikidata
Genre Rock Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Musiker, guitarist Rediger på Wikidata
Pladeselskab Pye Records Rediger på Wikidata
Instrumenter
Basguitar, guitar Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
John Daltons hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.
For alternative betydninger, se John Dalton. (Se også artikler, som begynder med John Dalton)
John Dalton (nr. 3 fra venstre) med The Kinks i 1969

John Dalton (født 21. maj 1943 i Enfield) er en britisk musiker, der er bedst kendt som bassist i The Kinks i perioden 1969-1976.

Dalton havde spillet i forskellige bands, der ikke opnåede større succes, og han havde egentlig forladt musikken, da han i 1966 af The Kinks blev spurgt, om han kunne være vikar for Pete Quaife, der havde brækket benet. Han blev kastet lige ud i jobbet, idet hans første optræden var i tv-showet Top of the Pops og to dage senere til en hel koncert, stort set uden at have øvet med gruppen. Kort efter var han med gruppen på turné til Norge og Spanien, og inden der var gået en måned, indspillede han musik i studiet med gruppen. Det er således Dalton, der spiller bas på hittet "Dead End Street". Efter knap et halvt år var Quaife klar igen, og Dalton vendte tilbage til sit job i kulbranchen.

Da Pete Quaife i 1969 forlod The Kinks, henvendte gruppen sig igen til Dalton, og han blev derpå permanent medlem af gruppen. I den periode indspillede gruppen otte album, og skønt den ekstatiske tid for gruppen fra 1960'erne var ved at være forbi, havde The Kinks stadig stor succes, og Dalton var med til at indspille hits som "Lola", "Apeman" og "Celluloid Heroes".

I 1976 forlod Dalton gruppen igen, men blev herefter i musikbranchen og spillede i mange år i gruppen The Kast Off Kinks, der primært består af tidligere Kinks-medlemmer som Mick Avory og John Gosling. Gosling og Dalton forlod denne gruppe i 2008. Dalton har dog siden ved enkelte lejligheder spillet med gruppen.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  • "John Dalton's Website".
  • John DaltonAllmusicRediger på wikidata
  • John DaltonDiscogsRediger på wikidata
  • John DaltonMusicBrainzRediger på wikidata
MusikSpire
Denne engelske musikrelaterede biografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi