John Dolmayan

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
John Dolmayan
Dolmayan i 2009.
Information
Født Ջոն Դոլմայան
15. juli 1973 (50 år)
Beirut, Libanon
Beirut, Libanon Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Musiker, sangskriver
Aktive år 1997–i dag
Pladeselskab Interscope, Serjical Strike, American, Columbia, Axis of Justice
Associeret med System of a Down, Axis of Justice, Serj Tankian, Scars on Broadway
Instrumenter
Trommer, percussion, tamburin
Eksterne henvisninger
systemofadown.com

John Dolmayan (født 15. juli 1973 i Libanon) er mest kendt som trommeslageren i det alternative metal-band System of a Down. I 2006 blev han kåret til årets trommeslager.[1]

John Dolmayan blev oprindeligt født i Libanon. Da han var fem år gammel vågnede han skræmt op en nat og gik ind til sine forældre. Han spurgte, om han kunne sove derinde, hvilket hans forældre gik med til og kort tid efter fløj et projektil gennem vinduet og gennemborede Johns seng, hvor han skulle have sovet (grunden til skuddene var borgerkrigen i landet). Johns far besluttede derfor, at de måtte flytte. De flyttede først til Toronto i Canada og derefter til Los Angeles.

Med System of a Down[redigér | rediger kildetekst]

John er den eneste der ikke har været med på fuld tid i bandet. Han afløste Andy Khachaturian, der forlod bandet efter bandets første tre demoer. John sluttede sig til bandet i 1997 og har derfor været med til at indspille alle fem albums bandet har udgivet. Hans trommespil har haft indflydelse på en generation af nye trommeslagere og har tiltrukket en stor del af System of a Downs publikum. John er berømt for sit altid vrede udtryk på scenen. Forsangeren Serj prøver tit at få John til at smile på scenen, og John har selv måttet indrømme, at det har været svært at holde masken.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "John Dolmayan". drummerlive.pl. Arkiveret fra originalen 24. februar 2019. Hentet 24. februar 2019.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]