John Farrar

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

John Farrar (født 8. November 1946 i Melbourne ) er en australsk guitarist , sanger , producer og sangskriver og arrangør.

Han startede sin karriere i gruppen The Strangers, men blev så lokket til England af Hank Marvin og Bruce Welch fra instrumentalgruppen The Shadows, for at danne en ny gruppe " Marvin , Welch og Farrar " som indspillede 2 fine vocal- og harmoniprægede lper i stil med Crosby, Stills & Nash, men som aldrig fik større anerkendelse.

I 1973 kom han med i The Shadows , da gruppen gendannedes efter at havde været stoppet siden 1970. Han indspillede 4 plader med gruppen, og var med på singelhittet " Let me be the one " Hvor Shadows deltog og blev nr. 2 ved det Eurovision Song Contest i 1975.

I 1977 blev han producer og arrangør for sangerinden Olivia Newton-John. Han producerede en række lper for hende som fik stor succes. I 1977 skrev han også musikken til musicalfilmen " Grease " Som blev en verdenssucces , og gav ham hittet med bl.a. " You are the one that I want " og " Have you ever been mellowed. "

I 1980 Emigrerede Farrar til USA, hvor han bor i dag. Han fortsatte der som producer og sangskriver, og fik stor succes.

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | redigér wikikode]